maanantai 16. syyskuuta 2013

Saunan pesuhuoneen ikkunan kunnostus

Saunan pesuhuoneen ikkuna oli seuraavana kunnostusvuorossa. Tällä kertaa Akka kunnosti vain sisäpokat, ulkopokat saavat vielä odottaa vuoroaan. Tässä kuvassa ikkunalistat ovat jo maalattu samalla harmaalla kuin ovet listoineen. Ikkunat ovat myös olleet harmaat, mutta eivät sellaisiksi jää.


Akka arveli tehtävän helpoksi pintaremontiksi, mutta tarkemmin katsottuna työtä olikin hieman enemmän. Lasilistoja piti uusia molempiin ikkunoihin, toiseen lähes kaikki.


Parissa kohtaa lista oli korvattu kitillä, jota oli roiskittu aika ronskilla kädellä. Tuostakin piti uusia koko lista, jotta sai sen istumaan kauniisti. Tämä listahomma oli Ukon vastuulla. Hän on sopivan tarkka siihen työhön.Kun kaikki listatyöt oli tehty, piti raaputtaa kaikki irtoava maali pois. Sen jälkeen vielä hionta hiekkapaperilla, jotta pinnasta tuli tasainen.


Ensimmäinen maalikerros jo näyttää aika hyvältä. Maalaamista helpotti lasien asettelu niin, että molemmat puolet sai samalla kertaa maalattua. Kun toisen puolen päällikerros oli maalattu, ikkunat käännettiin ja maalattiin myös sivut sen jälkeen.


Kun maali oli kuivunut, oli toisen kerroksen vuoro. Nyt ikkunat näyttivät jo todella hyviltä.


Lasien putsaamisen jälkeen sitten ikkunat saikin laittaa paikalleen takaisin. Vasempaan ikkunaan tulee vielä saranointi, jotta sen saa helpommin avattua.


Ihan mukava tuosta on nyt saunomisen lomassa kurkistella pihalle.

2 kommenttia:

 1. Vanhojen ikkunoiden kunnostus on tosi kannattavaa hommaa.
  Toi teidän uusi makkari tuossa kuistilla on tosiaan viehättävä, niin ja viileässähän nukuttaakin paremmin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noista ikkunoista ainakin tuolla korjauksella tuli taas aivan ehjät ja toimivat aika pienellä vaivalla kuitenkin. Kuistilla oikeasti nukkuu ihan hyvin, vaikka aluksi epäilyttikin.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.