torstai 12. syyskuuta 2013

Hellan purku ja kuinkas sitten kävikään

Hellan purku oli vielä helppo homma. Levy irti ja tiilet pihalle.


Välillä imetään tuhkat ja hiekat.


Hiekkaa oli tuo ontelo täynnä.


Purkamisen jälkeen näytti aika siistiltä.


Aiempaa värimaailmaa tuli näkyviin vanhan hellanpaikan takaa kipsilevyjen ottamisen jälkeen.


Sitten karmea todellisuus alkaa paistaa läpi.


Hormi olikin huonossa kunnossa. Tiilet olivat hauraita betonitiiliä ja ajan hammas oli niihin purrut kovastikin.


Tiilejä oli irti useasta kohdasta.


Hormissa oli myös isoja pystyhalkeamia.


Palotarkastaja antoi käyttökiellon! Mitäs sitten tehtäisiin? Ei siinä juuri vaihtoehtoja jää, joko puretaan kaikki tai puretaan kaikki. Eli puretaan hormit ja piiput ja kaikki ja rakennetaan oikeista tiilistä uusi ja parempi. Ai, mitä maksaa? Kaikki rahat menee, eikä varmaan riitäkään. Mutta eipä tässä oikein järkeviä vaihtoehtoja ole muita. On se kuitenkin pienempi summa kuin uuden talon hinta, joten siksi se kannattaa. Kun kerran Ukko ja Akka tässä aikovat asua ainakin eläkepäiviin asti. Mutta harmittaahan se, harmittaa kamalasti, ihan hirveästi suorastaan.

8 kommenttia:

 1. Kyllä olikin huonossa kunnossa, varmasti harmittaa enempi kuin tarpeeksi. Mutta, onhan siinä hyväkin puolensa jos kuvittelet että olisitte tuota hellaa käyttäneet ja mitkä sitten olisi saattanut olla seuraukset. Voimia kestää tuo ikävä takaisku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli! Joo, tässä jo ollaan petejä tekemässä kuistille tai saunalle remontin ajaksi. Parissa viikossa pitäisi tulla valmista piipun osalta.

   Poista
 2. Ajatteleppa jos ette olisi hellaa purkaneet ja olisitte siihen tulen laittaneet...muutaman kerran olisi voinut onnistua, mutta sitten olisi voinut palaa koko kaunis kotinne poroksi....eli oikeastaa voi sanoa, että oli onni onnettomuudessa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän me ehdittiin jo melkein vuoden verran siinä tulta polttaakin... Olishan se voinut koko piippu romahtaa alas, kun se tuossa kunnossa sitten oli, huh!

   Poista
 3. OHO, jopa on tosi ikävä juttu, näitä vanhojen talojen yllätyksiä, ennen kun nuo materiaalit ei olleet niin hyviä kuin nyt.
  Hyvä ettei tosiaan koko talo palanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niinpä! Nyt saadaan sitten uusi hyvä piippu, jota ei ihan heti tarvitse korjailla.

   Poista
 4. Tästä on jo kauan mutta nyt lueskelin näitä... Kiinnostaisi tietää että eikö nuohouksen yhteydessäkään löytynyt mitään huomautettavaa piipun kunnosta? Meillä myös vanha talo ja ainakin piipun yläpää pitäisi muurata uusiksi, mutta mietin vaan että mistäs sitä tietää jos se on alempaakin ihan kelvoton...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä piipun alaosasta oli ollut korjauskehoitus, mutta koskaan ei ollut tarkastettu, miten se oli korjattu. Piipun yläosan korjaus on vielä helppo juttu. =)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.