lauantai 13. heinäkuuta 2013

Viikon hamsterisaalis

Kesälomalla ehtii käydä kirppiksillä ja huutokaupoissa. Viikossa Ukko ja Akka ehtivät pariin huutokauppaan ja yhdelle kirppikselle.


Ihana vanha nukke oli viiden euron huuto. Ei siis ihan paha juttu, varsinkin kun se vitonen oli pienin mahdollinen huuto.


Tässä kuvassa näkyy suurin osa hankituista tavaroista yhdessä kuvassa.


Ja tässä näkyy loput. Ovikin lähti kolmella eurolla. Tuo roikkuva juttu on riippukeinu, eiku -matto, eiku miten päin se meni.


Ja sinne halkopinon taakse se saatiin heti paikalleen. Nyt on Ukollakin oma piilopaikkansa. Menee muka halkoja tekemään...


Tuo tuoli on sänkytuoli, joka tuli myös huudettua. Pintakäsittely puuttuu sekä toppaukset. Kun siinä istuu, on kuin valtaistuimella olisi.


Kolmen euron peilin mukana tuli lehtiteline ja taulu, mutta ne Akka jo lahjoitti äidilleen kirpputorille vietäviksi. Peili saattaisi tulla vaikkapa Koivurinteen vessaan (kun se joskus valmistuu).


Yhden huudon mukana tuli vähän ylimääräistäkin tavaraa, mutta eiköhän nuo tupperit sitten käyttöön tule. Matkalaukku ostettiin kirpputorilta. Pitäähän nämä kaikki tavarat jollain lailla kuljettaa kotiinkin. Olisi huutokaupasta saanut hieman halvemmalla, mutta kun tämä oli jo ostettu.


Sekalaista tavaraa löytyy tosiaan. Monesti, kun huutaa jotain laatikkoa, siellä on yksi tai kaksi tavaraa, jonka haluaa ja loput tulee sitten kaupan päälle. Saahan ne sitten vietyä kirpputorille.


Ukko huusi Jaguarin itselleen, tai varmaan siis Akalleen. Akka olisi ehkä toivonut hieman parempikuntoista pyörää, mutta Ukko lupasi laittaa tämän oikein fiiniksi. Saa sitten siihen ainakin kukat ripustettua, jos ei ihan ajamaan sillä lähde. Ajokunto pyörässä onkin ihan hyvä, vain ulkonäkö on rapistunut.


Kun Akka halusi keinumaton, tuli samaan kauppaan paljon muutakin. Mutta halvalla toki kaikki tyynni.

Pesusoikot, lasten huonekalut, lelut, liinavaatteet, Arabian maitokannut, kahvimyllyt ja keräilylasi nousevat helposti koviin hintoihin. Edullisinta olisi nyt tässä vaiheessa hankkia kuparia, kyllä sekin taas tulee halutuksi jonkun vuoden päästä. Mutta ei ostanut Akka kuparia, vieläkään.

Huutokaupoista parhaita ovat yksittäisten talojen huutokaupat. Niistä oikeasti saattaa tehdä löytöjä edullisesti. Kaikissa huutokaupoissa kannattaa pitää pää kylmänä ja pitää itselleen asettamat ylähinnat. Silloin saa tyytyväisenä myhäillä, kun on edullisesti tehnyt löytöjä tai sitten tyytyväisenä myhäillä, kun on taas säästänyt rahansa eikä haksahtanut ostamaan kalliilla. Mutta huutokaupoissa on valtavan mukava tunnelma.

2 kommenttia:

  1. Monmenlaista oletkin löytänyt! Monta tarpeellista tavaraa. Tuo nukke on komea!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.