tiistai 23. heinäkuuta 2013

Loma-ajan puhdetöitä

Kesävieraat lähtivät ja arki palasi Koivurinteelle. Lainapoika palautettiin perjantaina Ukon siskolle ja ruotsalaiset jatkoivat tänään kohti seuraavaa etappia. Viidelle vieraalle olikin jo keksimistä majapaikkojen järjestelyssä. Kaikille kuitenkin löytyi sänky. Ja kuulemma kuistilla sai parhaat mahdolliset unet. 

Viikonloppuna Ukko ja Akka olivat Kuhmossa ja sieltä tuli kotiin mukaan muutama ostos. Vaikka Koivurinteellä ei juuri nyt komeroita olekaan, on toiveissa sellaisia tehdä remontin myötä. Toki komeroihin tarvitaan avaamista ja sulkemista helpottavia juttuja ja näitä Leea-vetimiä tuli sitten kuusi. Veitsiä löytyi edullisesti kaksi kappaletta (kalliilla olisi löytynyt enemmänkin) ja avaimia soviteltaviksi oviin (eivät sopineet).


Samalla reissulla pysähdyttiin (Akan toiveesta) yhdelle kirpputorille, ja sieltä Akka löysi kauniin pöytäliinan välikamariin.


Kynttilänjalat olivat ennen kaikki valkoisia, mutta Akan mielestä hieman valjuja. Akka laittoi sudit heilumaan, ja nyt sävyt ovat välikamariin sopivia. Kynttilänjalat on muutama vuosi sitten ostettu eurolla koko satsi.


Matka oli pitkä, mutta Akalla oli kyllä ajanvietettä. Muutama lappunen syntyi paluumatkan aikana (tällä hetkellä lappuja on 17). Ai, mitäkö näistä tulee? Ei sitä vielä tiedä. Katsotaan nyt, miten pitkälle into riittää. Voi tulla torkkupeitto tai sitten tyynynpäällinen.


Akalla oli ollut jo pitkään tällainen korurasia, joka oli täysin käsittelemätön. Akka tuumasi, että nyt olisi oiva aika kokeilla petsausta ja lakkausta, ennenkuin ryhtyisi isompiin pintakäsittelyihin. Ja Akan mielestä ainakin tuli hieno, vaikka lakasta jäikin pari valumajälkeä. Seuraavaksi pitäisikin petsata tuolisänky ja lipasto.
2 kommenttia:

  1. Kivoja juttuja, etenkin nuo vetimet on hienot! :) Haluaisin itsellekin sellaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania napsuteltavi vetimiä kyllä! Ehjiä vetimiä kannattaa katsella rompetoreilta. Kierrätyskeskuksistakin voisi löytää vielä. Nämä ovat kyllä sellaista katoavaa perinnettä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.