sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Ruusujen sota

Niinpä! Elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista, joskus on myös ruusujen sota käynnissä. Sellainen päivä sattui olemaan tänään. Nimittäin viikonlopun Iso Soitto -vieraiden kestittämisen ja kotiinlähettämisen sekä niin Rasmuksen kuin Jerusaleminkin lukemisen jälkeen Akka alkoi taas tähytä jotain fyysisempää.


Kasvihuoneessa pitkään odotelleet kääpiösamettiruusut pääsivät vihdoin paikoilleen.


Siinä lomassa Akka napsi muutaman vadelman suuhunsa, kun se tapahtui. Mokomat ruusut alkoivat taas uhittelemaan ja pistelemään viatonta Akkaa. Eihän siitä hyvää seurannut: Akka julisti niille tulenpalavan sotajulistuksen. Niiltä sijoiltaan hän marssi kuistille ja otti sieltä oksasakset ja niin se sota alkoi. Taisteluvarusteet olivat tosin melko vaatimattomat, vain nuttura, puutarhaläpsyt, eripariset bikinit sekä oksasakset (ne sellaiset pienet käteensopivat).


Ensimmäinen kasa jäikin melko vaatimattomaksi, mutta sitten sota yltyi laajemmaksi. Kaivon viereen kasvoikin isompi kasa, josta jo alkaa näkyä, millaista sotaa tässä oikein käytiin.


Ruusut kävivät vastahyökkäykseen terävine piikkeineen. Yksi oksa roikkui Akan korvasta piikeistään, toinen takertui kainaloon ja joku yritti vielä kampittaakin.


Akka totesi jossain vaiheessa, että hänen taisteluvarustuksensa olivat aivan liian puutteelliset. Millä tuollaisia paksuja varsia katkoisi, ei ainakaan niillä oksasaksilla nyrhimällä (toki Akka sitäkin kokeili).


Sodan laajuus näkyy tässä. Mutta ei hätää! Minkä Akka on päättänyt tehdä, sen hän tekee ihan varmasti, joten sota jatkukoon, kunnes nämä ruusut on kukistettu.


Yksi voitto on jo saatu. Ruusujen keskellä ollut syreeni on jo kokonaan näkyvissä. Ja tämä on vasta alkua! Ruusut kyllä yrittivät uhoilla, että katsotaanpas vaan ensi keväänä, kun tulemme taas uudella armeijalla, mutta Akka ei siitä ollut peloissaan. Jos ei mekaaninen sota toisi voittoa, aseet kovenisivat biologisiin ja ehkä jopa kemiallisiin aseisiin. Ähäkutti vaan teillekin!


Ai miten niin se oli ruusuJEN sota? No, Akan ruusut vastaan nuo piharuusut tietenkin! Onhan se selvää, että Akan ruusut voittavat! (kaikenlaista näpräämistä sitä välillä tuleekin tehtyä, hih)


Mukavaa tulevaa viikkoa sekä uusille että pidempään olleille lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Oi miten hienot ruusukynnet.
    Minä tänään taistelin myös ruusuja vastaan...ruohonleikkurilla. Isot pensaat meinaavat levitä koko nurmikolle...:)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.