lauantai 20. joulukuuta 2014

Vintage-uunin testaus

Vanha sähköliesi lähti eläkkeelle, ja tilalle tuli vielä vanhempi. Mutta toimiiko tällainen vanha kunnolla? Akkapa päätti ottaa selvää ja teki kauraleipätaikinan.


Uunin mukana tuli valitettavasti vain yksi uunipelti. Se on harmi, mutta pitää hankkia jostain uusia peltejä kaveriksi. Termostaatti ainakin toimi hyvin. Mikäs siinä on paistella, kun tonttukin vahtina. Oikeasti tontun pitäisi olla jääkaapin ovessa, mutta näkyy karanneen pois paikoiltaan.


Leivistä tuli hyvin tasaisesti paistuneita ja herkullisia. Eli tämän perusteella voi jo sanoa, että uuni on parempi kuin se entinen.


Ja suoraan uunikuumasta leivästä pitää aina saada maistiaiset, Ukon ainakin. Siinä tuo pyöri jo aikansa ja kyseli, eikö se jo ala olla valmista. Tyytyväisenä maistiaisen saaneena lähti sitten täyttämään vallihautaa.

10 kommenttia:

 1. Järisyttävä näky :) Museohella ! Olen 67 v. enkä muista nähneeni tuollaista ja se TOIMII! Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä tosi hieno kapine. Onneksi toimii, ettei ole vain koriste. =)

   Poista
 2. Niin hieno tuo uuni! Ja vielä hienompaa, että toimii! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Juu. Ainoa huono puoli on se, ettei ole lasia tuossa luukussa. Pitää vähän arpoa, milloin on kypsää.

   Poista
 4. Mikä ettei toimisi?? Noihin vanhoihin helloihin voi tarvittaessa vaihtaa osia, jos nyt sattumalta sellaisesta jokin osa kuluisikin loppuun ensimmäisen 60 vuoden aikana. Ja osan vaihtamalla käyttöikä tuplaantuu! Oma kaksilevyinen sähköhellani ei ole noin vanha, mutta en sitäkään missään nimessä uuteen vaihda. En. E! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tämä on ollut varastossa jo usean vuoden ennen kuin nyt saimme sen käyttöön. Kyllä tämä ehdottomasti voittaa uudet mennen tullen. =)
   Sähkömies oli kovin epäilevä, mutta poltti raukka kätensä, kun ei arvannut, että levy on niin nopeasti lämpeävä.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.