maanantai 1. joulukuuta 2014

Akka kokkaa: Lanttulaatikko

Lanttulaatikoiden ohjeet pursuavat voita ja kermaa ja aiheuttavat kenelle tahansa pahoja vatsanväänteitä. Akan mielestä voita tursuava lanttulaatikko ei maistu hyvältä, ainoastaan rasvaiselta. Joten Akan ohjeella saa oikeasti täyteläistä ja herkullista lanttulaatikkoa.

Akka ihan vaan pikkuisen maistoi reunasta. Ei sitä edes huomaa...

Akan aito lanttulaatikko

Ainekset:
2,5 kg lanttuja
vettä
8 dl kutunmaitoa
3 dl korppujauhoja
5 alhon kannan maatiaiskananmunaa
4 rkl siirappia
suolaa
muutama hyppysellinen muskottipähkinää
voita

Ja näin se tehdään:
Kuori ja pilko lantut palasiksi. Keitä vesi vedenkeittimellä ja kaada lanttujen päälle (juuri ja juuri lantut peittoon). Lisää suola, keitä lantut kypsiksi ja soseuta keitinvesineen.

Sekoita maito ja korppujauhot ja anna turvota. Sekoita lanttusoseen joukkoon. Lisää siirappi ja mausta sellaiseksi kuin itse pidät. Lisää kananmunat.

Kaada seos neljään keskikokoiseen vuokaan. Vuole päälle pieniä nokareita voita ja paista noin kaksi tuntia 175 asteessa uunin alaosassa. Älä syö kaikkea heti! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.