keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Uusia sähköjä

Ensin blogiuutisia: viikonloppuna paukahti 100 000 katselukertaa täyteen (tänään 104 000). Hienoa, että niin moni käy täällä lukemassa Koivurinteen kuulumisia. Päivittäin teitä käy tällä hetkellä n. 600. Jos käyt täällä säännöllisesti, suosittelen liittymistä vakkarilukijoiden listalle tuosta oikealta. =)

Eteinen alkaakin olla jo hyvällä mallilla. Puuttuu vielä tasoitetapetit ja tapetit, listat ja maalaukset. Mutta sähköä on jo saatavilla. Uusi kaappi on tietysti ruma ja epäsymmetrisesti laitettu, mutta ainakin paikoillaan.


Portaikkoon laitettiin pallovalaisin. Katossa on muuten nyt se aiemmin maalattu sisarpaneeli.


Eteisen katossakin on sisarpaneeli ja pallovalaisimet. Eteisen katto saatiinkin nyt tasoitettua niin, ettei ole monta eri tasoa kuten ennen.


Valot saa eteiseen päälle kuistin oven pielestä. 


Sammutettua ne saa portaikon alkupäästä. Voi ne tietysti toisinkin päin laittaa päälle ja sammuttaa. =) Portaikon valon saa myös molemmista suunnista päälle ja pois. Eteiseen jouduimme tyytymään Renovan katkaisimiin, koska vanhoissa katkaisimissa ei ollut tuota kahden katkaisimen tekniikkaa. Ei tuo Renovakaan kyllä mikään pahin vaihtoehto ole.


Peräkamarissakin on jo sähköjä, tai siis johtoja, joihin ei vielä tule virtaa. Rasia on vähän keskellä seinää, kun eteisen katto on matalammalla kuin peräkamarin. Joten reikä tuli vähän tuohon alakanttiin. Kai siihenkin silmä tottuu, kun sitten listakin tulee vielä jossain vaiheessa katonrajaan.


Kamareihin ja keittiöön saadaan käyttöön vanhat katkaisimet (on näköjään putsaamattakin) pintajohdolla. Ihan se näyttää siltä kuin olisi tuossa ollutkin.


Akka muuten hykerteli tyytyväisenä, kun sähkömies kysäisi, että vaihdetaanko seinäpinnat tänne kamariin? Eli nykyinen tapetti siis näyttää siltä kuin olisi aina ollutkin. Mutta tuntuu olevan aika outoa tällainen vanhan korjaus perusremonttimiehille. Välillä saa ihan selittämällä selittää, miksi vanhaan puutaloon ei voi laittaa muovia, uretaania tai muita epäorgaanisia aineita orgaanisten eristeiden kaveriksi. 

4 kommenttia:

 1. Hienoa ,sähkö antaa valoa ja mukavuutta.
  Liian monta vanhaa taloa on pilattu muovilla ja uretaanilla, vanhaan tarvitaan vanhat hyvät aineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Vanhaan laitetaan mahdollisuuksien mukaan vanhat tarvikkeet.

   Poista
 2. Käyn säännöllisesti lukemassa kuulumisia Koivurinteeltä. Lukijaksi en kuitenkaan onnistunut liittymään jostain syystä :(
  Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille Koivurinteen asukkaille!
  T. Taina

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.