maanantai 16. joulukuuta 2013

Mikä ihmeen viritelmä?

Koivurinteelle on tullut uusi hökötys, viritelmä, kötöstys, joku sellainen. Eteisessä näkyy ruskearaidallinen verho, joka on kulmastaan taitettu. Mitäs ne nyt ovat siellä viritelleet?


Tadaa, uusi sisävessa on tullut Koivurinteelle. Hieno, kuin mikä! Ai, että ihan hirveä vai? No, ei siis todellakaan ole mikään esteettisyyden huipentuma, mutta kaipa tuo nyt aikansa palvelee, paremman puutteessa.


Kyllä siellä pönttö ainakin on sekä vessapaperia. Pönttö on tuollainen asuntovaunuvessa, joka tyhjennetään tarvittaessa. Hanasta ei tule vettä, vaikka kuinka yrittäisi, mutta ei hätää! Tai siis voihan se hätä ollakin, mutta ohi se menee, tässäkin systeemissä.


Ajankuluksi voi lukea vaikka huussikirjaa, jos aikoo pidempään täällä viihtyä. Valoakin on juuri ja juuri riittävästi, kun verhon yläpuolelta tulee eteisen valoa tänne.


Tietysti asioinnin päätteeksi on hyvä pestä kätensä. Täällähän on ihan juokseva vesikin, menee ja tulee, kun joku viitsii juosta.


Ja varatun vessan tunnistaa siitä, että verho on kiinni. Kyllä on kätevää!


On tämä nyt sentään vähän parempi kuin ulkohuussi, ainakin hieman lämpimämpi. On kai se jouluvieraillekin mukavampi ratkaisu, ei tarvitse kylmässä ja pimeässä juosta pihan perälle hädissään.

Kattouutisia: ei ole valmis vieläkään. Eipä ole näkynyt kattomiehiä taas pitkään aikaan. Puolet etulappeesta on vielä pellittämättä. Kourut, putket ja lumiesteet puuttuvat. Saapa nähdä, tuleeko katto jouluksi valmiiksi. Vuodestahan ei ollut puhetta...

8 kommenttia:

 1. Hyvä ulkovessa on ihan hyvä talvellakin. Tyttärellä ei muuta olekkaan. Meillä oli tuollainen veneessä, mutta siihen tarvittiin myrkkyjä ja niitä vältän, joten nyt on erilainen vessa. Kyllähän noihinkin nykyään saa biohajoavia aineita, ennen ei saanut.
  Yöllä on kivempi, kun ei tartte pimeässä juosta pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tuohon mitään myrkkyjä laiteta, kyllä pitää voida kompostoida tuokin jäte. Ulkohuussi on kyllä ihan ehdoton, siitä ei luovuta, mutta tällainen tilapäinen luxus olkoon joulun kunniaksi. =)

   Poista
 2. no hyvähän tuo vessa on...:))
  Voi mokoma niitä kattomiehiä!!:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, on hyvä! =) Kattomiehistä ei enää parane sanoa mitään...

   Poista
 3. Tuo on tosi hyvä ratkasu, mieluimmin sitä tuolla verhon takana asioi, kuin pihan perällä pimeessä:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmässä ja pimeässä ja liukkaalla pihalla... Kyllä, tämä on parempi!

   Poista
 4. On tuo ihan kä'tevä, tosiaan, jos vaikka tulee tänäkin talvena 30° pakkanen, niin kyllä silloin tuntuu hyvälle istahtaa tuohon verhon taa..
  Voi harmi tuon katonteon hitautta!
  Oikein hyvää jouluviikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se jo nyt tuntuu ihan kivalta, ettei tarvitse huussiin juosta. =)
   Hyvää jouluviikkoa sinullekin!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.