keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Ei joulua ilman marttoja

Joulu ei tule ilman marttoja. Akan luottoapu on ollut jo vuosia Martan joulukirja, mutta nyt se oli hukassa. Akka yritti etsiä muuttolaatikoista, joissa oli muita keittokirjoja, mutta se ei ollut siellä. Akka kävi kirjahyllyn läpi, mutta se ei ollut sielläkään. Olisiko se kenties vintillä? Akan pähkäilyn mukaan sen ei pitäisi olla siellä. Mutta missä se oikein oli? Ei kaapissakaan. Sitten Akalla välähti. Olihan toki viime vuonnakin ollut joulu ja se oli vietetty Koivurinteellä. Joten viime joulun jäljiltä kirjan oli pakko olla jossain. Ja lopulta se löytyikin keittiön pöydän laatikosta. Se on iso laatikko, jonne mahtuu paljon tavaraa. Siellä ihan perällä alimmaisenahan se oli.


Kun kirjan kannen avaa, sieltä paljastuu mielenkiintoinen ovi. Mihinkähän se johtaa?


Tärkeä totuus paljastuu oven takaa.


Eipä Koivurinteellä komeroita olekaan, joita voisi edes siivota. Paitsi on tietysti se siivouskomero, se pieni siellä portaiden alla.

Mutta tärkeitä asioita kirjassa on roppakaupalla. Yksi hyvä sivu on tuo muistilista, jonka avulla joulu sujuu näppärästi. Joululaatikot Akka tekee vain ja ainoastaan marttojen ohjeilla ja onnistuu aina (pientä omakehua havaittavissa).


Niin, Akkakin oikeastaan kuuluu marttoihin, tai ainakin kuului. Akkaa kutsuttiin pikkumartaksi jostain syystä, vaikka ihan aikuinen kolmekymppinen nainen Akka silloinkin oli. Pitäisikin etsiä nyt paikallinen marttayhdistys, niin pääsisi taas toimintaan mukaan.

Akka löysi hyvän videonpätkän, jossa esitetään marttojen toimia. Tällä videolla näkyy heti alkuun se Marttatupa, jossa Akkakin kävi tuolla asuessaan. Hienoa huomata, että tupa oli juuri samanlainen edelleen kuin tuossa filmissä.

Marttojen toimia (1941)

Marttojen perustajasta Lucina Hagmanista 

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva lista muistuttamassa joulunajan töistä. Kyllä martat osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä martat osaavat! Parasta on, että kirja kannustaa kiireettömään ja stressittömään jouluun. Joulu tulee vähemmälläkin. =)

   Poista
 2. Kivan oloinen kirja, varmasti hyviä neuvoja pullollaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, kaikkea löytyy ruokaohjeista siivousvinkkeihin mukavilla kuvilla höystettynä.

   Poista
 3. Marttailu on varmasti mukavaa, mene ihmeessä mukaan.Toi komero juttu on kyllä mainio:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ainakaan komerossa jouluani vietä, se on niin kylmä paikkakin. ;) Jo katsoin paikallisen yhdistyksen yhteystiedot...

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.