torstai 5. joulukuuta 2013

Joulua kohti

Koivurinteellekin on tulossa joulu pikkuhiljaa. Suurin työ juhlan tunnun saamiseksi on valtava siivousurakka. Muuton jäljiltä on edelleen laatikoittain tavaroita pitkin alakertaa. Varsinkin keittiötavaroita tuntuu olevan todella reilusti. Kiva, että niitä on, mutta ikävää on, ettei niille ole oikein paikkoja. Niinpä ylimääräisiä säilötään sohvien alla laatikoissa.


Jouluvieraiksi Koivurinteelle saapuvat Akan siskonpojat. Heidän vanhempansa ovat kaukomailla kehitysyhteistyössä, joten heillä ei perhejoulua ole tiedossa. Mutta Akka on pojille hyvä täti, eikä kai pojille ollut mikään ongelma päästä Koivurinteelle jouluksi. Edes alkeelliset olosuhteet eivät ole pelottaneet. Vaikka mitäpä se aikaihmisiä pelottamaan, nuorempikin on juuri armeijasta kotiutuva.


Mutta Akan piti oikein miettiä, miten pojat nyt majoitetaan. Yläkerta on kokonaan pois käytöstä ja alakerta täynnä Ukkoa ja Akkaa ja tavaraa. Eipä siinä sitten auttanut kuin aloittaa hurja raivaustyö, jotta kaksi pitkää miestä pääsee jonnekin yöpuulle. Välikamarista tulee poikien huone ja Ukko ja Akka pysyvät peräkamarissa. Eihän toki pojat mitään peräkamarin poikia ole.


Toiselle Akka teki pedin ikkunan alle ja toinen pääsee sänkytuoliin. Kun raivaus alkoi olla lopuillaan, tilaakin näytti olevan ihan riittävästi, ei tosin mitenkään runsaasti.


Juu, kuvissa näkyy, että lattiat on vielä imuroimatta, matot puistelematta, verhot puuttuvat toisesta ikkunasta, tapetointi on kesken, listat puuttuvat, eikä sähköäkään ole kuin rakennuslampuille. Mutta tunnelmahan se on tärkein. On sitä ennenkin ihmiset pärjänneet remontin keskellä, miksei sitten Koivurinteen konkkaronkkakin pärjäisi.

Akka sai tunnustuksen Pagisen mitä pagisen -blogin Koso-tädiltä. <3

6 kommenttia:

 1. Sopu sijaa antaa, hyvästhää työ sinne mahutta ko jokkaisella on oma petikii.
  Komia lamppu siulla tuossa kammarissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ihan tosi, kaikille riittää sänky. Lamppu on ihana, pitää vaan saada jostain kettinkiä, että sen saa laskettua hieman alemmas.

   Poista
 2. No niimpä niin, tunnelma on se tärkein. Ei ollut seimessäkään sähköjä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, eipä ollut sähköjä siellä! Mittasuhteet... =)

   Poista
 3. Niin se on, lämmin kotoisa tunnelma luo joulun, eikä muut vähäpätöisemmät seikat. Onnittelut tunnustuksesta.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.