torstai 2. tammikuuta 2014

Ukko ja Akka talokaupoilla

Akka tuumi, ettei haastetta ole tarpeeksi tämän nykyisen talon kanssa, ja alkoi etsiä uutta remonttikohdetta. Sopiva yksilö löytyi pitkän hakemisen jälkeen Hämeenlinnasta, jonne Ukko ja Akka lähtivät taloa katsomaan.

Ostettuahan se tuli. Se oli niin kaunis pieni punainen mökki. Paljonhan siinä näytti olevan remontoitavaa, mutta siihenhän Ukko ja Akka ovat jo tottuneet. Eikä pinta-alaa nyt niin paljon ole, etteikö sitä joskus valmiiksi saisi.


Onneksi talo oli sopivan edullinen, niin ei jäänyt suuria velkoja maksettavaksi. Ei ollut hyvä, että talo oli niin kaukana, joten Ukko ja Akka siirrättivät talon saman tien mukanaan kotiin. Siellä onneksi on juuri ja juuri tilaa, jotta mökki mahtuu jossakin nurkalla olemaan.


Akka tietysti otti talon tarkempaan syyniin. Muovimatot saivat lähteä heti alkuunsa. Pitäsihän tällaisessa mökissä olla tietysti lankkulattiat, leveät sellaiset.


Tilaa ei ole mitenkään kovin paljon, vain tupa ja kamari sekä ylhäällä avovintti. Sinne ei tosin ole portaita, joten kulku pitäisi jotenkin järjestää. Pientä pintaremonttia on tiedossa. Lisäksi on rakennettava tulisijat ja savupiippu, mutta niistähän on jo kokemusta. 


Talossa oli vanhaa kalustoakin mukana, erinäisiä koiratarvikkeita sekä sohva ja nojatuoli. Ovat vaan aika prameita, saattaa olla, että arkisempia kalusteita tulee näiden tilalle.

Mitäpä sanot talokaupoista?

4 kommenttia:

  1. Jopa teitte hyvät talokaupat, ihan kateellisena tuota ihanaa mökkiä katselen.
    Mukavaa remonttia vaan:)))

    VastaaPoista
  2. Hyvät kaupat teitte, suloinen mäkki!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.