sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Remonttikatsaus

Kattotilanne: Jouluviikolla kattomiehet kävivät laittamassa loput pellit etulappeelle. Jouluna ei enää ollut pressua. Viime perjantaina valmistui piipun pellitys. Vielä on kuistin katto kokonaan tekemättä, kaikki viimeistelyt puuttuvat, mutta mikäs tässä niitä odotellessa. Ehtiipähän hieman säästää rahaa tulevaan laskuun.Tulisijatilanne: Keittiön hella alkaa olla lähellä valmistumista. Luukut on laittamatta paikoilleen, samoin keittolevy. Myös pintapellitys puuttuu vielä. Ei siis kovin kaukana valmistumisestaan ole. Peräkamarin pönttöuunia ei ole vielä edes ajateltu.


Keittiöremontti: Keittiöremontti on vielä suunnitteluasteella. Suurin kysymys lienee, jääkö tuo valkoinen tupakaappi vai ei. Luultavimmin ei jää.


Kylppäriremontti: Suuri muutos tapahtui suunnitelmissa. Jo ahtaaseen eteiseen oli suunnitteilla kokonainen kylpyhuone pesutornilla. Tilasta tulisi hyvin ahdas, vapaata lattiatilaa tulisi ehkä juuri Ukon jalanpohjien verran. Kumartuminen ja kyykistyminen olisi jo suurta akrobatiaa vaativaa. Niinpä Ukko ja Akka laittoivat koko suunnitelman uusiksi. Uusi kylpyhuone rakennettaisiinkin saunan jatkoksi ulkorakennuksen päähän oikealle. Tähän tulisivat suihku, biovessa sekä pyykkitupa. Saunan pesuhuoneesta puhkaistaisiinn ovi kylppärin puolelle. Näin saunasta pääsisi halutessaan suihkuun, eikä vesiäkään tarvitsisi hakea enää kaivosta. Sisälle tulisi vain vessa ja lämminvesivaraaja.

Kuva on viime talvelta. Ei täällä nyt ole noin paljon lunta.

6 kommenttia:

 1. Hellan tekohan on jo hyvällä mallilla. Tuo ideanne suihkusta saunan yhteyteen kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt jo vaikuttaa siltä, että hella oikeasti valmistuu. Kyllä kai suihku tuolla saunan yhteydessä on ihan hyvä juttu.

   Poista
 2. Kuules akka jos meinaat laittaa tuon tupakaapin kiertotielle niin vinkkaile tännepäin ;)
  Kovin on söpöinen koivurinne noin talviasussaan...oletteko ajatellut vaan "elintasosiiven "rakentamista tohon kylkeen, niinhän ne monet nuo sauna ja kodariasiat ratkaisee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan pitää mielessä, jos kaappi lähtee lopullisesti. Elintasosiiven rakentamissuunnitelma ollaan jo hylätty liian hankalana. Ainoa paikka sille olisi takapihalla metsään päin, joten ei kiitos sille. Jos jo nyt kuljetaan päivittäin saunalle, ei se varmaan sen kummempi ole jatkossakaan. =)

   Poista
 3. Pesutilojen ulkoistaminen saunan yhteyteen on tässä tapauksessa hyvä päätös. Erillisen ulkosaunan tunnelmaa ei muuten voita mikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisätilojen kosteusrasitus kyllä pysyy näin pienempänä. Totta on, että ulkosaunassa on vaan ihan oma tunnelmansa. Eikä edes näin pakkasella sinne kulkeminen tunnu hankalalta.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.