sunnuntai 18. elokuuta 2013

Sinistä ja savuista

Ukko ja Akka kävivät isossa kaupungissa eilen törsäämässä. Äkkiä sai tonnin menemään! Ei kannata kovin usein käydä, kun tulee niin kalliiksi. Mutta nythän oli varaa, kun kerran talokin meni kaupaksi. Ostoksina olivat tällä kertaa myös saunan pesutuvan maalit. Paluumatkalla oli taas aika käydä toisella talolla tekemässä kuormaa ja mattoja ja iltasella Ukko ja Akka palasivat kotiin.

Ukko lähti lämmittämään saunaa ja pesemään sitä painepesurilla. Akka otti kuvia kamerallaan ja mietti samalla, tulisiko keittiöstä enneminkin sininen kuin punainen. Sinisen sävyistä olisi juuri tällainen turkoosiin taittava aika kaunis väri.


Tätä väriä on jonkin verran jo olemassakin. Nuo astiat kaapin päällä ja sitten tuo sininen ämpäri.


Akka päätti pistää ihan pienen tulen kamarin pönttöuuniin kokeeksi. Veto näytti ihan hyvältä, joten muutama puu meni sinne seuraksi. Mutta kauheaa! Veto loppui kuin seinään, ja paksu savu alkoi täyttää taloa. Ensin alkoi välikamarin palohälytin piipattaa ja kohta yhtyi kuoroon yläkerran hälytin. Talo oli täynnä savua ja meteliä.


Akka yritti saada pikkutulta tehtyä hormiin kaiken savun keskellä, mutta savu pakkautui sieltäkin väärään suuntaan. Ukko piti kutsua avuksi. Töhöttimellä se hormi lopulta alkoi vetää ja yötä myöten savukin hälveni.


Koivurinteellä haisee nyt ihan savutorpalta, mutta muuten on taas kaikki hyvin!
6 kommenttia:

 1. Vanhat tulisijat on joskus haastavia, hyvä että saitte sen vetämään! Minäkin pidän tuosta sinisen sävystä. Tuo kukkatarjotin on myös mielettömän kaunis! :)

  VastaaPoista
 2. Tuo savunb haju on inhottasvaa, kokemusta on. Sininen väri keittiössä on kiva, mutta sehän on minun mielestäni kivempi kuin punainen vaikka sekin on nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuo sininen alkaa houkuttelemaan vaan enemmän.

   Poista
 3. Minulle on nyt samoin...ja sitten kun yrittää hormiin sytyttää niin sieltä sitä savua vasta puskee...:)
  Tuo sininen on kaunista...oikein sellaista vanhan ajan sinistä...hmmm...onks sellaista väriä...no tiedät varmasti mitä tarkoitan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nimenomaan vanhanajan sininen, niin sen itsekin kuvailisin.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.