torstai 8. elokuuta 2013

Haaveet kaatuu

Yksi kerrallaan haaveet kaatuvat. Naapurit eivät aio myydä peltoa, koska se on ollut suvun omistuksessa aina, eikä asiaa voi muuttaa. Joku tulevasta polvesta joskus voi alkaa sitä viljelemään. Nyyh! Naapurit lupasivat jopa pistää nurin kaikki vadelmat ja marjapensaat jo tänä syksynä. Nyyh! (Ja onneksi myös naapurin puolen ruusurisukot.) Akka olisi niin mielellään laittanut siitä kulmauksesta kunnollisen marjatarhan.


Maakunnan paras uunimuurari kävi. Ei tule leivinuunia. Nyyh! Hormien välit ovat niin hauraat, ettei peltien paikkoja voi muuttaa vaarantamatta koko muuria hormeineen. Nyyh!

On toki hyviäkin uutisia. Tänään toisella talolla on kuntokartoitus, joka on siis viimeinen askel ennen kauppojen syntymistä. Kauppoja odotellaankin jo todella innolla, sillä kahden talon ylläpito, suuret pihanrakennuslaskut ja remontit ovat vieneet Ukon ja Akan talouden kellaritasolle.

Kun lopullinen kauppa on syntynyt, pääsevät Ukko ja Akka tekemään eteis- ja kylppäriremonttia, muurauttamaan uunillisen puuhellan ja korjaamaan vuotavan katon. Sen jälkeenhän ei olekaan enää kuin keittiöremontti, yläkerran remontti, aluskatteen laittaminen, kuistiremontti, julkisivuremontti ja piharemontti. Sitten voisi rakentaa autokatoksen, varastorakennuksen, aitan ja huvimajan. Onneksi siis tekemistä on näin vähän, voisi muuten tulla tylsistyminen ensi talvena työn ja gradunteon ohella!

Oikeasti siis lähitulevaisuudessa ennen talvea on tehtävä eteisen alapohjan ja seinien kunnostus, uunillinen hella sekä kattolyhdyn katon korjaaminen. Talven aikana sitten voi tehdä eteisen ja kylpyhuoneen valmiiksi. Ei ole mitään järkeä oikeasti yrittää tehdä enempää kuin ehtii.

Aurinkoista päivää myös sinulle!

3 kommenttia:

 1. Meille talollisille tulee välillä hyviä ja välillä huonoja uutisia! Ja remonttia ja rakentamistahan riittää. Niin meilläkin vaikka itse talo on jo kunnossa (paitsi yläkerta ja kuisti). On mökin kunnostamista, navetan kunnostamista, autotallin laajentamista, aitan kunnostamista ja pihan laittoa ja ja...

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Joo, kun kaikki saa lopulta valmiiksi, alkaa koko homma alusta uudelleen. Sitähän se on elämä vanhoissa omakotitaloissa. =)

   Kiitos onnitteluista!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.