maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kesäinen kotiinpaluu

Viikonlopuksi Ukko ja Akka lähtivät sukuloimaan Ukon synnyinseudulle. Lauantaina olivat myös Ukon mummun hautajaiset. Akkakin näki monta uutta Ukon sukulaista. Sunnuntai-illalla palattiin ja näytti aivan siltä, että kahdessa päivässä oli ehtinyt tapahtua vaikka mitä. 


Piha oli aivan rehevä ja nurmikko (vuohenputket) oli kasvanut sillä aikaa. Pihlajat rehottivat kukassa tuoksuen vahvasti. Akka niin tykkää tuosta isosta pihapihlajasta ulkorakennuksen edessä.


Seuraavassa kuvassa näkyy pihlajan todellinen koko. On se kyllä aivan mahtava!


Perjantaina ennen lähtöä kasvihuone tuli lähes valmiiksi. Ainakin tomaatit, kurkut ja paprikat pääsivät sinne jo kasvamaan suojaan ja lämpimään. Pientä viimeistelyä huone vielä tarvitsee. Kankaan päälle on laitettu hiekkaa, jonka päälle tehtiin puusokkeli, johon kehikko kiinnitettiin. Ruuveilla sitten kiinnitettiin muovi paikoilleen. Nyt pitäisi vielä siistiä reunat ja tehdä kattoluukku avausmekanismeineen valmiiksi.


Viereinen pelto loisti keltaisena voikukista lähtiessä, mutta palatessa pelto hohti valkeita hahtuvia.


Ensimmäiset iirikset olivat avautuneet. Akan siirtämät kalliokielot, särkynytsydän ja arovuokot näyttivät viihtyvän, eivätkä olleet pahasti kärsineet muutosta.


Iso pihasyreeni kätkee jo todella hyvin piilopaikan sisälleen. Tälle Akka päätti antaa nimeksi "Omat olot". Akalla on suunnitelma tehdä tästä sellainen oma piilopaikka, jossa voi päästä välillä pois maailman melskeestä rauhoittumaan. Sitten Ukkokin voi todeta, että siellä se Akka vaan on "Omissa oloissaan".
2 kommenttia:

 1. Pihlaja on ihana pihapuu, teillä on oikein kaunis pihlaja kauniin ulkorakennuksen vieressä!

  Hauska idea, tuo "omat olot" :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jaana! Kaikki on niin uutta ja ihanaa näin ensimmäisenä kesänä, että ihan täällä häkeltyy.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.