torstai 30. toukokuuta 2013

Pöytäliina sileäksi

Kun Ukko ja Akka kävivät Akan kummitädillä, Akka valitteli ryppyisiä lakanoitaan, kun ei ole mankelia. Niinpä kummitäti antoi oivan vinkin. Akalla kun sattuu olemaan tällaiset vehkeet olemassa, niin ne voisi ottaa vaikkapa käyttöön. Mitä niitä turhaan tyhjän panttina säilyttää. Niiden nimi on kaulauspuut, kaulinpuut, kaulainpuut, vaihdellen vähän paikkakunnasta.


Ongelmana on siis ryppyinen pöytäliina, joka olisi kiva laittaa pöydälle, kun se olisi niin kesäinen ja vastapestykin. Kaikki liinavaatteet saa tällä menetelmällä sileiksi.


Pöytäliina rullataan kosteana pötkön ympärille. Pötköksi käy muuten oikein hyvin sellaiset tukevat pahvirullat. Jälki on jopa parempaa sellaisella. Pötkön oikea nimi on kaulaustukki.


Kun liina on piukasti rullalla tukin päällä, sitä aletaan rullaamaan laudan kanssa sileää pintaa vasten. Joissain laudoissa on toiselle kädelle myös kädensija, jotta lautaa saa painettua mahdollisimman lujaa. Akan lauta on pelkistetty yhden kahvan malli.


Kun liina alkaa näyttää sileältä, se jätetään vielä hetkeksi tekeytymään tukille ja otetaan sitten pois ja levitetään pöydälle, jolle voi sitten laittaa vastapoimittuja kukkia maljakkoon.


Kaulauspuut siis oikeasti toimivat kuin mankeli, mutta vievät vähemmän tilaa. Aikaa menee varmaan ihan yhtä paljon sähköiseen mankelointiin kuin manuaaliseenkin. Nyt siis kaikki mankelittomat, hankkikaa tällaiset välineet!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.