sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Pihasuunnitelmia

Kevät etenee kohisten ja Akka ja kissat ovat kaiken aikaa pihalla, kun pystyvät. Akka on haravoinut kämmenensä rakoille, mutta ei se haittaa. Heinäkasat vaan kasvavat. Tiilikasat saatiin pois, kun tiilien tarvitsija kävi itse poimien ne hakemassa. Kätevää, eikö?Helatorstai alkoi sateisena, joten aamupäivä istuskeltiin sisällä. Ei tietenkään toimettomina löysäilty, vaan ahkerasti pihaa suunnitellen. Tällä kertaa suunniteltiin ruuankasvtuspaikkoja ja parhaaksi katsottiin tontin risukkoisin alue etelänurkassa. Etelä-länsi suunta onkin täynnä puita ja pensaita, joten ehkä parhaiten kasvimaat osuvat sinne joukkoon. Näin ne sulautuvat parhaiten olemassa olevaan maastoon.

Aamupäivän aikana usean teekupposen jälkeen suunnitelma oli hahmoteltu. Äärimmäiseksi nurkkaan tulee kasvihuone, jonka vasemmalle puolelle tulevat kasvilavat. Kuvassa on neljä lavaa, mutta saattaa tulla enemmänkin. Lavojen edessä on mansikkapenkki ja pyöreä rengas on kaivo. Talon seinus ja käytävät tulevat laattaa helppohoitoisuuden vuoksi. Istutusalueena säilyy kaarevasti osa nurkkausta ja jo olevat ruusupensaat siistitään kasvamaan vain tietyllä alueella. Terassi jatketaan etuseinän tasalle ja portaat tulevat koko leveydelle. Terassin vierestä lähtee käytävä kohti kasvimaata.


Iltapäivällä sade lakkasi, joten olikin aika siirtyä pihalle. Ukko poltteli havuja ja risuja, joita tontilla riittää pitkäksi aikaa. Akka samalla katseli nuotion taakse ja arveli paikan sopivan erinomaisesti huvimajalle eli ilotalolle. 


Saunan edessä ollut pitkä kanto lyhennettiin. Nyt siihen saa vaikkapa kukkapadan koristeeksi.


Akka huomasi saunan takana yhden risukasan ja yritti haravoida sitä pois. Kasan alta paljastui betonikansi, joka paljastui kaivon kanneksi. Tänne siis saunan vedet tulevat! Edellinen asukas ei sitä tiennyt. Ilmeisesti siis vedet eivät mene kunnan viemäriin niinkuin paras olisi.


Akka istutteli narsisseja ympäri pihaa. Niin, niitä narsisseja oli siellä toisella talolla ihan pilvin pimein ja nämä kaikki olivat syksyllä jääneet jakamatta ja istuttamatta. Nyt ne pääsivät sitten uusiin paikkoihin kasvamaan.


Osa pääsi ruukkuun. Toiseen ruukkuun löytyi sipulien joukosta liljan sipuleita.


Osa pääsi pihlajan ja kiven väliin. Humala siinä jo nostaa päätään oikealla.


Osa pääsi kaivonrenkaaseen daalian seuraksi sekä kielojen, jotka jo ovat nupullaan.Ison syreeninkin juureen pääsi osa narsisseista. 

 

Tämä syreeni onkin niin iso, että sen alle saa pienen oleskelualueen tuohon kivikasan paikalle. Kiville onkin jo  hankittu uusi sijoituspaikka.


Akan iloksi lähinnä tulevaa kasvimaata olevan kannon juuressa kasvaa raparperia. Kiva välillä löytää mukaviakin yllätyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.