maanantai 27. toukokuuta 2013

Kukkia Koivurinteelle

Mökillä vietetyn viikonlopun jälkeen olikin taas paljon tehtävää. Tällä viikolla Ukon ja Akan suunnitelmissa oli tehdä toisella talolla rästihommia, mutta ei sinne sitten ehditty vielä tänään. 

Ukko peruutti heti aamutuimaan peräkärryn kukkapenkkiin ja väitti vielä, että kukat siinä tiellä olivat. Ei hän ollut tehnyt mitään väärää. Akka siitä suivaantuneena kiskoi vuorenkilvet vihasta puhkuen pois ja vihan lauhduttua istutti ne toisen kiven juureen. Tähän Ukkokin antoi jo luvan.


Kirsikka on alkanut kukkimaan ja muutama kukka on ilmestynyt. Kauniita ovat ja ehkä niitä kirsikoitakin saattaa tulla.


Akka sai vihdoin kasvihuoneeseen menevät kasvit purkitettua. Kasvihuonehan ei ole lähellekään valmis, mutta toiveissa on, että muutaman päivän päästä kehikko on maalattu ja muovit paikallaan. Tänään laitettiin jo kangas kasvihuoneen alle.


Kesäkukat odottavat sopivaa kiinnitystä päästäkseen tuohon kaiteen päälle. Muratit olivatkin talven jälkeen aika hyväkuntoisia, joten saivat kunnian päästä laatikoiden päätyihin.


Ja nyt on vihdoin perennapenkki paikoillaan. Aika vähän siinä vielä on perennoja, mutta huomisen jälkeen saattaa olla jo liiankin iso tungos. Ei tuohon nyt ihan mahdottomia mahdu. Perennapenkki on tehty helpoimman mukaan. Akka levitti ensin sanomalehtiä nurmikolle määräalalle ja sitten kippasi multaa ja lannoitetta ja vielä multaa. Kerros on monta kymmentä senttiä korkea. Ei tarvinnut kaivaa yhtään. 


Kyllä ihan eri tavalla saa aikaiseksi, kun on koko päivä aikaa. Nurmikkokin on ajeltu ja reunat siistitty. Nyt vielä saunaan, niin kaikki tarpeellinen on tältä päivältä tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.