perjantai 21. kesäkuuta 2013

Ukko, Akka ja juhannusaatto

Akka on koko juhannuksen töissä, eikä juurikaan muuta ehdi sitten tehdä, paitsi siivousta ja pakkailua siellä toisella talolla kaikki vapaa aika. Mutta kyllähän välikamari on jo melkein valmis. Vaikka viimeinen nurkka on vielä ilman tapettia, Akka halusi huonekalut jo näytille ja soviteltavaksi huoneeseen.


Monen kääntelyn jälkeen tulikin Kuhmosta tuotu sivustavedettävä tuohon keittiön viereen ja pikkuarkku ikkunan alle, vihreä tupakaappi nurkkaan ja pöytä tuoleineen toisen ikkunan alle.


Akan pelko tapetin sinertävyydestä osui sitten oikeaan ja se vaikutti sisustuksen valintaan. Oranssinruskea sänky pääseekin yläkertaan vierashuoneeseen (joka vielä toistaiseksi on ullakko) ja sävyiksi tähän tilaan tulevat vihertävät ja sinertävät sävyt.


Arkun päällä on ainakin toistaiseksi morsiusmyrtti ja vanha petroolilyhty. Mutta millaiset verhot tänne laittaisi? Siinä sitä onkin pohtimista. Ideoita saa antaa!


Nurkkaan tuli Akan vanhin oma huonekalu, tupakaappi, joka hänellä oli jo lapsuudessaan huoneessaan, jossa muuten oli myös salakäytävä. Sängyn lisäksi huoneeseen ei tainnut muuta mahtuakaan. Silloin kaappi oli valkoinen ja vetimet olivat punaiset. Nyt ovat ovet vielä pois paikoiltaan viimeisimmän maalauksen jäljiltä. Tämä vihreä pellavaöljymaali (Uula) on lähellä alkuperäistä sävyä, hieman kyllä vaaleampi. Hyllyt päällystettiin aikoinaan tapettimallikirjan sivuilla.


Pihan juhannusruusu on vain yksivartinen (Ukko on katkaissut toisen varren, murr), mutta kukkii sitäkin runsaammin. Vaatimaton oksakin voi tuottaa paljon kukkia! Mukavaa juhannusta sinulle, joka luet tätä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.