perjantai 14. kesäkuuta 2013

Välikamari edistyy


Akalla oli vapaapäivä, joten silloin sai välikamarin lattia uuden maalipinnan. Vanha maali oli kellertävää ja paikoin melko kulunuttakin.


Erityisesti keittiön oven luona oli kohtalaisen laaja kuluma maalipinnassa. 


Ukko hioi pahimmat paikat hieman sileämmäksi jo edellisenä iltana. Kuluneista paikoista näkyykin, miten eri aikakausien maalipinnat ovat vaihtaneet väriä. Ensimmäinen maalikerros on ollut punaruskea. Tätä sävyä voisi Akkakin haluta joskus kokeilla, mutta nyt oli jo sävyt olemassa tätä lattiaa varten. Seuraava maali oli ollut siniharmaa, jonka päälle oli myöhemmin maalattu valkoisella ja viimeksi sitten kellertävällä.


Näiden aikaisempien maalikerrosten vuoksi Ukko ja Akka valitsivat maalimerkiksi Betoluxin. Jos lattiat olisi hiottu kokonaan, olisi voinut käyttää jotain perinnemaalia, mutta nyt jatkettiin aikakausien maalimuutoksia. Edellisessä talossa Ukko ja Akka maalasivat Permolla, mutta sekään ei nykyään ole enää oikea perinnemaali. Siinäkin on koostumus muuttunut sitten menneiden päivien.


Siinä se välikamari sitten on kaikessa loistossaan ja märässä maalissaan. Kyllä Akkaa houkuttelisi saada tämä huone tapetoitua ennen juhannusta, mutta saas nähdä kuin käy. Tuleehan niitä juhannuksia kyllä sitten myöhemminkin. Vähän kerrallaan tekee paljon pitkällä aikavälillä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.