perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kahden illan keittiöremontti

Mitä tapahtuu, kun toukotyöt saadaan valmiiksi? Akalla alkoi päässä raksuttaa heti seuraavana aamuna, että kyllähän keittiö kaipaisi pientä tuunausta. Tilaa tarvitaan lisää ja turhia kapistuksia pitäisi saada vähemmälle. Säätiedotuskin lupasi ukkosta ja vesisadetta iltapäiväksi ja illaksi. Kun vielä Ukko sopivasti soitti Akalle, niin Akkahan ehdotti, että tehtäisiin illalla keittiöremontti. Ehdotus taisi tulla Ukolle niin yllätyksellisesti, että hän lupasi heti ensi henkäyksellä.

Ukko meni iltapäivällä maalikauppaan ja puhelimen kautta sovittiin sopiva maalisävy. Akka yritti katsoa värejä näytöltä, mutta jokaiseen sävyyn Ukko sanoi, että se on vihreä. Viimeinen vaihtoehto oli sitten melkein valkoinen, josta Ukko ei enää sanonut, että se on vihreä. Vaikka ei kai se paha olisi ollut, vaikka olisi ollut vihreäkin.

Akka putsasi ja maalasi ja Ukko suunnitteli minikokoista alakaappia hellan viereen. Keittiökalusteiden tummanruskeat ovet vaativatkin kolme kerrosta maalia peittyäkseen. Hyllylevyihin riitti pari kerrosta. Rahaa tähän remonttiin meni sen litran maalipurkin verran. Kaikki muu löytyi taas Ukon ja Akan varastoista.


Keittiöön oli tullut jo aiemmin tämä valkoinen kaappi ja kyllähän nämä kalusteet nyt sopivat paremmin yhteen. Nyt voidaan ihan rauhassa siirtää varsinainen keittiöremontti ensi vuoteen tai hamaan tulevaisuuteen.

Tällä erää tehtiin:
- Liesituuletin vietiin pois
- Punaisen kaapin tilalle tuotiin iso valkoinen kaappi
- Kaappien ovet ja laatikoiden etulevyt maalattiin Helmi-maalilla sävyllä 368X
- Vetimet ovat entiset, eikä niille tehty mitään
- Liesituulettimen tilalle laitettiin mäntylevyt (kirjahyllystä otettuja), jotka myös maalattiin tuolla Helmin sävyllä.
- Hyllykannakkeet ovat muinainen osto Ikeasta. Ne ovat palvelleet jo kahdella asunnolla erinäisissä kiinnityksissä.
- Sähköjohdot siirrettiin nurkkaan ja putsattiin. Olivat paksun tumman rasvatöhnän peitossa.
- Alakaappi tehtiin rakentamalla lattiaan tukirima, josta lähtee pystypalkki hellan vieressä, johon tasolevy kiinnitetään. Seiniin tuli myös rimat tueksi. Ovi on tuota kirjahyllylevyä.
- Sokkeli tehtiin kaappien alaosaan koko matkalle.

Kaikenlaista pikkutuunaamista olisi vielä tässäkin (esim. hyllyjen tausta on kauhea), mutta katsotaan joku kaunis päivä sitten, siis sateinen. =) Huomenna kuitenkin mennään toiselle talolle hommiin. Sielläkin on vielä yhtä sun toista keskeneräistä.

Kuvia keittiöstä ennen löydät täältä.

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs tuli raikas ja kaunis keittiö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan se vähän ysärikeittiön näköinen, mutta parempi kuin entinen. Voi siirtää sitä varsinaista keittiöremonttia ihan rauhassa myöhemmäksi.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.