lauantai 3. toukokuuta 2014

Pieniin päin

Kyllä, Koivurinteellä ollaan pieniin päin! Se tapahtui hieman yllättäin, tieto tuli juuri vapuksi. Taisi olla syynä se luvaton karkureissu. Nimittäin Ansa sai hautomakuumeen ja jäi illalla kököttämään pesään. Ansaa olivat kaikki nokkimassa, mutta eivätpä mene muut kanat ihan tuosta vaan enää lähelle.

Eikä siinä vielä kaikki. Tänään myös Emmi päätti alkaa hautomisen, ja nyt tytöt nakottavat pesässä vierekkäin. Emmi ehti jo muutamana päivänä aiemmin opetella hautomista, mutta sillä loppui into aina iltaan mennessä. Nyt on kaveri mukana, joten saattaa Emmilläkin into riittää. Onneksi nämä maatiaiset ovat niin pieniä, että mahtuvat olemaan yhtäaikaa kopissa.


Yhdeksän munaa on pesässä, ja laskettu aika on 22.5. On tämä kyllä jännittävää!

12 kommenttia:

 1. Jos sieltä pikkupiiperoita sitten ilmestyy, niitä onkin mahtava seurata sitten. ne on kyllä yliveto ihania.

  VastaaPoista
 2. Oi että, mikä ilonen uutinen ne pikkuiset tiput on ihania.
  Lapsuuden kodissani aina keväisin ostettiin paljon tipuja ja ne pidettiin mummon leivinuunin päällä isossa pahvilaatikossa lämpimänä, ennen kanalaan siirtoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On teillä ollut ihana piipitys oikein sisätiloissa. Nämä jäävät vähän piiloon, kun ovat varmaan emojen siipien suojassa piilossa.

   Poista
 3. Meillä on kanilassa laskettu aika samana päivänä. Miten sitä muka jaksaa odottaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottavan aika on kyllä pitkä! Huoh... Pikku kanit ne vasta söpöjä ovat!

   Poista
 4. Aivan mahtava juttu! Pakko myöntää etten tiedä kanojen lisääntymiselämästä yhtään mitään, täytynee täältä netistä etsiä tietoja. Juu, sen tiedän että kukko tarvitaan ;D Mä nimittäin ihmettelen tota munien määrää, että missä ajassa ne on ne pyöräyttänyt ja ovatko yhtä isoja kuin normaalistikin (siis ne mitä keräät syötäviksi). Ihanaa olla jossain asiassa tietämätön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahden päivän munat jätettiin haudottavaksi ja joka päivä kerätään uudet pois. Munivat edelleen tuohon samaan pesään, joten aina pitää katsoa uusimmat pois. Haudottaviin tein lyijärillä renkaan, jotta ne erottaa toisistaan. Munia on siis joka kanalta ainakin yksi. Toisena päivänä jäi Ansan muna pois hautomisen vuoksi ja nyt ei tule Emmiltäkään enää munia.

   Lisääntymiseen tarvitaan siis kukko ja hautomiskuume, joka kestää kolme viikkoa.

   Poista
 5. Meillä oli viime kesänä aika riesa tuo hautominen. Kurjaa sikäli, että muninta loppuu aina pitkäksi aikaa! Yhden annettiin hautoa ja kuusi piiperoa sitten tuli iloksemme. Toisille keksin sellaisen tempun, että laitoin hautovan kanan eristykseen pienempään koppiin ja kun se siellä oli päivän ihmetellyt, hautominenkin unohtui, ainakin joksikin aikaa. Meidän Alli vierotti poikaset jo parin kuukauden päästä ja meinasi alkaa uutta satsia tekemään, mutta samalla tavalla sain senkin sitten loppumaan. Muniakin olisi kiva saada... Iloista odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin väheni munantulo heti 40 %, kun kaksi alkoi hautomaan. Munia saadaan vain yhdestä kolmeen päivässä. Toivottavasti noista munijoista ei enää kukaan päätä ryhtyä hautomaan. On tuossakin miettimistä, mitä tipuille tehdään.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.