torstai 15. toukokuuta 2014

Kakkosultra

Ensimmäisen ultran eli siis läpivalaisun jäljiltä oli vielä hieman epäselvää, oliko kaikissa munissa elämää. Pari päivää sen jälkeen Ukko ja Akka kävivät munat vielä läpi, jolloin varmistui, että kolme munaa oli tyhjiä, Siirin molemmat munat ja yksi Ansan muna. 

Tänään on kulunut 2/3 haudonnasta, joten oli aika tarkastaa munat uudelleen. Tässä on jokainen muna valaistuna. Ensimmäisessä munassa on elämää, sen kertoo tuo tumma möykky tuolla sisällä.


Toinen muna alkaakin näköjään olla jo aika täysi. Tuo vaaleana näkyvä alue on munan ilmatila, johon tipu ensimmäisenä tekee reiän. Sen jälkeen on vasta kovan kuoren vuoro.


Kolmas muna on mennyt kesken. Tumma alue on vaalentunut läpikuultavaksi.


Neljäs muna on hyvin vahvasti kehittynyt.


Viides muna näyttää ihan hyvältä.


Kuudennessa munassa näyttäisi olevan pikkuruinen tipu. Mutta näetkö pienet tipunvarpaat tuossa keskisormen ja nimettömän välissä? Voi hyvä ihme kuitenkin!


Enää viikko, sitten on suuri urakka valmis.

12 kommenttia:

 1. Toivottavasti teillä on monta kuuntelemassa, kun viikon kuluttua ehjän munan sisästä kuuluu nakutusta ja piipitystä... Sitä eivät meidän lapsetkaan koskaan unohda. Tein viimekesänä tipuille omaa leipää tonnikalasta ja ties mistä, kelpasi hyvin. Ohje oli jossain blogissa, tipuleivän nimellä muistaakseni. Kiva kun näytit tuon valaisun, minäkin kokeilen huomenna, kun viikko on nyt haudottu kolmea munaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen varannut perjantain vapaaksi, niin voin sitten seurailla vaikka koko yön. Meillä on kahden päivän munat, joten varmasti valmistuvatkin eri aikaan. Pitääpä etsiä tipuleivän resepti.

   Poista
 2. Voi, sillä on sorkat pystyssä! Tätä oli kivempi katsoa kuin tulevien äitien ultraäänikuvia. Onnellista odotusta!

  VastaaPoista
 3. Onpa jännät hetket käsillä, kiva kun kerrot tästä täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä jännää! Yhdeksästä munasta vain viisi on enää jäljellä.

   Poista
 4. Aikoinaan kotonani haudottiin erikoiskanojen munia jollain hautomakoneella(?)ja niista kuoriutuneet tiput muuttivat sitten elainpuistoon.
  Kiva oli seurata kuoriutumista ja pian meilla vilisti pitkin lattioita pienia erivarisia ja kirjavia tipuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, teillä on ollut ihan oikea meininki! =)
   Meillä oli lapsena joskus kesällä tipuja, mutta ne oli jo kuoriutuneet. Tämä on kyllä mukavaa, kun saa alusta asti seurata.

   Poista
 5. Täällä eletään jännityksessä mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että niin moni on mukana jännittämässä. Pikkuhiljahan nämä päivät tästä hupenevat kohti laskettua aikaa. =)

   Poista
 6. Olen ihan innoissani mukana, tämä on jännittävää.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.