sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kutut kävelyllä

Koivurinteen kuttula on niin pieni, että on parempi käyttää kuttuja välillä lenkillä. Ai, että ihan uusi juttu tällainen vai? Kyllä kuttuja voi lenkittää, ihan ne kulkevat kuin koirat. Ukolla oli Anelma-Unelma hihnassa ja Akalla Käpy.


Koivurinteen lähellä on juuri sopiva tienpätkä, jota voi hyvin kävellä. Ei tarvitse mennä isolle tielle tai sen toisella puolella olevalle pururadalle. Välillä piti vähän pysähtyä ja ihmetellä.


Kun naapurin houkuttelevan vihreinä hohtavat pellot oli ohitettu, pääsivät kutut vapaaksi. Kyllä olikin mukavan näköistä, kun kutut painelivat peräkanaa hirveää kyytiä. Onneksi sentään pysähtyivät lopulta. Pitihän välillä aina haukata jotain suuhunpantavaa tienposkesta.


Ei kai koko aika mitään tietä pitkin kannata kulkea. Kutut vietiin metsään loikkimaan. Niillä näytti olevan oikein mukavaa.


Takaisin tullessa ei enää tarvinnut laittaa kuttuja hihnaan, kiire oli jo kova omalle pihalle. Nurkalta piti kyllä syödä yksi vuorenkilpi ennen kuin Akka ehti kieltää.

8 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta, kututhan on kuin koiria:)) aivan ihania lenkkeily kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kouluttamalla onnistuisi varmasti monikin asia. Kyllä ne nytkin tottelivat pysähtymiskäskyä pienellä viiveellä ja tulivat kutsusta takaisin. Olin itse aika yllättynyt, että lenkki sujui todella mallikkaasti. Tästä taitaa tulla ihan tapa. =)

   Poista
 2. Jos olisitte isolle tielle asti menneet olisi autoilijoilla ollut katsomista..:)

  VastaaPoista
 3. En ole vuohia talutellut,mutta kerran talutin aasia pari kilometria maalaispitajan keskustasta meille kotiin.Kylla siina autoilijat hieraisi silmiaan!

  VastaaPoista
 4. Vuohisemmissa maissa vuohia varsin paimennetaan metsässä ja vuorenrinteellä, ilman hihnaa tosin. Aamulla metsään ja illaksi kotiin. Sen ymmärrän, että vuohi seuraa kellokasta johtajaa niin kuin nauta. Mutta entäs sikojen paimennus? Minkähänlainen homma se lienee? Vanhoissa saduissa se oli aina sikopaimen, joka sai kuninkaan tyttären ja puoli valtakuntaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mutta kyllä kai vuohipaimenillekin ihan hyvin käy. ;)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.