perjantai 28. helmikuuta 2014

Voi uusi kiiltävä hella sentään!

Nyt ovat hellan pintapellit jo paikoillaan. Kyllä olikin kauhea järkytys, kun ne tulivat. No, kun ne kiiltävät! Se nyt vaan on sitten aivan uuden näköinen hella. Niin, uusihan se onkin. Mutta ei olisi tarvinnut ihan noin uudelta näyttää. Sitä sellaista vanhanaikaista läkkipeltiä kun ei sitten enää saanut, niin Ukko ja Akka päätyivät ihan tavalliseen sinkkipeltiin, jota käytetään pönttöuuneissakin. Niin, se vanhanajan pelti olisi ollutkin tosi lyijypitoista, joten terveellisempi vaihtoehtohan tämä tietysti on.


Ehkä se tuossa vuosien varrella sitten himmenee mataksi, mutta on siinä odottelemista. 


Nyt on hella kuitenkin jo käyttökunnossa. Vain päällilevyn reunukset puuttuvat (ja näköjään tuhkaluukutkin ovat pois paikoiltaan). Nyt, kun talvikin alkaa olla ohi, on Koivurinteellä alkamassa lämmityskausi. Eipä tähän projektiin sen enempää mennyt aikaa kuin kattoprojektiinkaan. Yhtä valmiita ovat. Juu, ei ole kattoprojektikaan todellakaan vielä valmis, olisihan se nyt jo jotain, vai mitä? Viimeinen syöksytorvi on kiinnittämättä ja takaa puuttuvat vielä tikapuut. Mutta kyllä ne varmaan ennen kesää ovat paikoillaan, vaikka vuodesta ei vielä puhutakaan. =)


Mutta tuohon hellaan on kyllä totutteleminen, niin häikäisevä se on.

8 kommenttia:

 1. On siinä komia hella, nuin kiiltäväkin. Kelpaa siun sitä lämmittellä, keitellä ruuat ja paistaa piiraat.
  Voisko tuota peltiä maalata?, meillä kun on sellanen vanha peltikuori, niin hellassa kuin leivinuunissakin niin ne myö maalattiin,ja hyvin on maali kestänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kun sen pitäisi ensin hapettua, jotta sen voi maalata. Ja se hapettunut pinta on sitten se, mitä halutaankin. Milläköhän sitä nopeuttaisi?

   Poista
 2. Hieno on hella...itseään voi oikein peilata siinä. No kyllä se varmasti ajan kanssa muuttuu "vanhaksi"...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voi peilata, voi kauhea! Kyllä on nyt odottelemista vuositolkulla, että se alkaa näyttää vanhalta. =)

   Poista
 3. No on se komea hella! (Jos alkaa kovasti kiilto häiritsemään, niin ehkä siihen saisi jonkun kuumankestävän maalin tms.?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sen voi maalata heti, kun pinta on hapettunut mataksi. Sittenhän sen pitäisikin näyttää jo siltä, mitä ajateltiin, joten luultavimmin ei sitten maalata.

   Poista
 4. Komia on, mutta totta, kiiltää se ja vanhassa talossa nyt loistaa uutuuttaan. Meillä mies rappasi vanhan hellan sivut kun ensi otettiin pois kamalat ruskeat seiskytluvun laatat. Kyllä aika sen varmaan himmentää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei auta kuin odotella. Ehkä se himmenee nopeastikin, toivotaan niin.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.