tiistai 18. helmikuuta 2014

Jo on katto melkein valmis

Ai, ettei ole Koivurinteeltä kuulunut mitään vähään aikaan? Eipä ole niin. Olisikohan se vähän niin kuin suruaika sen ihanan kaapin poismenon vuoksi? Vai täysi työ täyttää uusia kaappeja? Puheen valmistamista, gradua, mitä lie. Aina sitä Akka syitä keksii...


Kattomiehet sentään ovat saaneet paljon aikaiseksi. Nyt näyttää kyllä kaikki olevan lähestulkoon valmista. Jopa korotuksen johdosta tullut kolo on peitetty ruskealla laudalla. Ulkovuorauksen uusimiseen asti saavatkin olla lautapaikat paikallaan. (Ei toki kaikkia lautoja tarvitse uusia, mutta takapääty ja etuala luultavimmin kokonaan.)


Noita lappeita Akka on katsonut vähän arvioivalla silmällä. Ovatkohan nuo alalaudat oikeasti ihan sopivat tällaiseen rintsikkaan? Mutta siinä ne nyt ovat, eikä Akka ainakaan käy niitä pois repimään. Ehkä on vaan hyvä tyytyä välillä kompromisseihin.


Mitäkö puuttuu? Syöksytorvet vielä odottavat paikalleen laittoa. Tuskin sekään kovin kaukana enää on, saattaa olla jopa parissa päivässä kokonaan valmista.


Syöksytorvet tulevat takapäätyyn, joten ne ovat nätisti piilossa. Toki alle tarvitaan tynnyri sadevettä keräämään, jotta Akka saa kasvimaalle kasteluvettä. Aika näppärästi tuosta saakin, kun on kasvimaa sopivassa paikassa.


Ukolla on kova remonttiväsymys ja stressi senkin vuoksi. Akka yrittää lohduttaa, ettei tässä nyt enää ole mitään hätää. Katto on pään päällä, hella on melkein valmis, sisävessakin on ja pesutilat kunnossa (paitsi ne lauteet pitäisi uusia). Ei kai kaiken tarvitse ihan samalla kellonlyömällä olla valmista? Mutta eipä auta Akan vakuuttelut. Ukko se vaan stressaa...

10 kommenttia:

 1. Siistiö työtä ovat kattomiehet tehneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan käsittämättömän siistiä jälkeä todella tekevät. Jokainen lauta ja pelti on viivasuorassa. Ja vieläpä siivoavat kaikki puunpalaset lähtiessään.

   Poista
 2. Kyllä nyt kelpaa, kun katto on valmis...siis melkein valmis!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää katto., kelpaa sen alla tei olla ja ellää.
  Sadevesien talteen otto on hyvä,kasvit ja hiukset tykkää sadevedestä:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpaa olla ja elää. =) Ja käyttää sadevettä.

   Poista
 4. Joskus toista vaan stressaa, vaikka ei mitään järjellistä syytä olisi siihen. Ei siinä auta muiden ihmisten vakuuttelut.

  Meistä on joskus tuntunut hyvältä, kun on leikitty arvot järjestykseen -leikkiä. Siinä toinen kirjoittaa lapuille kymmenen tärkeintä asiaa. Voi kai sitä leikkiä niinkin, että kirjoittaa kymmenen ensisijaisinta remonttikohdetta. Sitten kirjoittaja istuu selin lappuihin ja avustaja ottaa niistä aina kaksi kerrallaan ja kysyy: kumpi on tärkeämpi? Pareja vertaillaan niin kauan, kunnes on saatu laput tärkeysjärjestykseen. Sitä sitten tutkitaan. Jotenkin se helpottaa, kun näkee sen järjestyksen ihan kirjoitettuna. Selkeyttää asioita. Auttaa hahmottamaan kaaosta.

  Pitäisikin leikkiä taas tuota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Keskeneräinen! Nyt Koivurinteellä alkaa leikki. Erittäin hyvä idea!

   Poista
 5. Hyvältä näyttää, hienon katon tekivät! Toiset stressaa enempi, mutta jospa se siitä lohduttelemalla helpottaisi;) Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, hieno katto tuli! =) Eiköhän se Ukkokin siitä taas asetu, kun tekee tarkat suunnitelmat, johon kuuluu sopivasti lepoa ja vähän remonttia. =)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.