keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Kaapin paikka

Niin koitti se päivä, jolloin oli pakko luopua siitä ihanasta valkoisesta kaapista keittiössä. Akka olisi kovin mielellään säilönyt sen jonnekin varastoon vastaisuuden varalle, mutta Ukko ei ajatukselle lämmennyt. Ja koska Ukko määrää Koivurinteellä kaapin paikan, sai kaappi lähteä myyntiin. Ilmeisesti hinta oli sen verran kohdillaan, että kauppa syntyi heti ja kaappi lähti kohti parempaa kotia. Käytännöllisyys voitti kauneuden tällä kertaa.

Kaapin paikalle kiikutettiin aiemmin haettuja keittiönkaappeja. Näistä saatiin tilalle jonkinlainen kokonaisuus.


Yläkaapiksi laitettiin kolmeosainen kaappi, jossa vasen puoli on oikeasti tiskikaappi. Mutta hyvin siihenkin kuiva-aineet passasivat.


Oikealla puolella on alhaalla kolme puista lokeroa. Ensimmäinen haisi vahvasti tupakalta, oikeastaan tuhkalta (olisikohan siinä säilytetty piippua), toinen haisi hyvin vahvasti maustepippurilta ja kolmas ei juuri miltään.


Alaosa on hempeän liila. 


Vanhat hyllypaperi oli otettu pois. Puu oli alla säilynyt aivan vaaleana. Nyt pitää vielä laittaa uudet hyllypaperit (joita on vaikea enää nykyään löytää), jotta kaappi säilyy siistinä vielä seuraavatkin 50 vuotta.Ei ole mitenkään varmaa, että juuri nämä kaapit tulevat tässä olemaan keittiöremontin jälkeen, mutta ovatpa nyt ainakin sovitettavina. Ja hyvin hoitavat tehtävänsä. Oli näissä kyllä aikamoinen putsaaminen, ennen kuin pystyi paikalleen laittaa.

Seuraavaksi kauhukuvia, joita ei suositella herkille. Näitä kyllä suositellaan jokaiselle, joka jätti jouluksi pyyhkimättä yläkaappien päältä! Jos et halua tällaista tulosta, kannattaa säännöllisin väliajoin pyyhkiä ylhäältäkin. =)
Mutta puhdasta tuli!

10 kommenttia:

 1. Iiikk...onneksi meillä on kaapit ylös asti!
  Siis nuo laatikot tuolla kaapin sisällä on ihanat...säilyttäkää tuo kaappi ainaskin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juu, kaappi kyllä jää, mutta vielä ei ole varmaa, jääkö se juuri tuohon. =)

   Poista
 2. Yäk, miten likanen, onneks meillä ei oo yläkaappeja kuin kaksi ja mies aina ne putsaa kun komennan.
  Toi sininen sävy on sitten ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se kauhea vanhan ruuan käry vasta oli hirveä! Minäkin tykkään tuosta sinisestä, sanon sitä finelinsiniseksi.

   Poista
 3. Ihanan söpöt kaapit. Täällä vuokra-asunnossa löytyy tuollaisia likapesäkkeitä aina aika ajoin, viimeksi jääkaapin alta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan vuokra-asunnoista saattaakin löytyä, kun ei tiedä, miten edellinen asukas on siivonnut.

   Poista
 4. Hei, minulla olisi kysyttävää sinulta. Olisiko sinulla antaa sähköpostiosoitetta? Tai voit olla yhteydessä minuun ja laittaa viestiä osoitteeseen rikettiraketti@gmail.com niin kerron tarkemmin mistä olisi kyse :)
  t. Riikka

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.