tiistai 25. helmikuuta 2014

Onnellisen Akan kanoja

Pitkään on Ukolla ja Akalla ollut suunnitelmissa ottaa kanoja. Nyt kevään koittaessa onkin aika lähteä tutkimaan asiaa ennakolta, jotta suunnitelman saa vietyä käytäntöön. Kirjastosta löytyi ihan mukavasti aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Netistä taas on löytynyt monta hyvää sivustoa.


Nykyisestä kasvihuoneesta (tilalle tulee jossain vaiheessa hieman isompi ikkunoista tehty ansari) tehdään kesämaja kanoille ja kesän aikana rakennetaan talvikanala. Kesätarhaahan löytyy Koivurinteeltä aivan riittämiin metsän puolelta.


Ja sitten syödään Koivurinteellä onnellisen Akan kanojen munia.

4 kommenttia:

 1. Onnellisen akan onnellset kanat! Haluisin kanssa ottaa kanoja..:)

  VastaaPoista
 2. Otahan Irmastiina ainakin kesäkanoja sinäkin! =)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, mie tykkään kanoista, niitä lapsena vaarin kanssa hoitelin ja opin jopa teurastamaan, mutta ole huoleti siun onnelliset kanat saavat elää:))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän kanojen elämään tutustuu, sen hauskemmilta otuksilta ne vaikuttavat. Meilläkin oli kanoja, kun oli pieni. Niiden teurastusta emme saaneet katsoa, vaikka se olisi ollut hyvin mielenkiintoista muutaman vuoden ikäisen mielestä. Nyt en kyllä tiedä, pystyisikö sitä edes katsomaan. Vaikka kyllä kai senkin pitäisi olla osa kanankasvattajan elämää.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.