perjantai 7. helmikuuta 2014

Kyllä se kattokin edistyy

Aamulla Akka huomasi taas hieman liian myöhään, että kattomiehet olivat tulleet. Pääasia kuitenkin oli, että olivat tulleet. Vaikka eipä asialla enää mikään varsinainen kiire ollut, koska pellit olivat pääosin jo paikoillaan. Töihin lähtiessään Akka sitten ehti hetken rupatella miesten kanssa. Ensimmäinen kysymys heiltä olikin, oliko heitä ollut ikävä. Eipä Akka myöntänyt ollenkaan olleen ikävä, koska enää mitään akuuttia hätää ei ollut. Ja oli nyt ollut hieman aikaa kerätä rahaa sitä tulevaa laskua varten. Seuraava huvittunut kysymys olikin, mahtaisiko maksukin tapahtua samanlaisessa aikataulussa kuin heidän katonteko. "Ihan varmasti!", lupasi Akka.

Kotiin tullessa olikin taas tapahtunut. Yksi suuri muutos pisti heti Akan silmään.


Kyllä, pitkään portaiden edessä olleet telineet olivat vaihtaneet paikkaa kuistin sivulle. Vihdoin oli esteetön pääsy sisälle. Enää ei tarvinnut puikkelehtia telineiden välistä. Olipa mukavaa! Akka kävelikin useamman kerran sisään ja ulos ihan silkasta riemusta.


Oli toki muutakin tapahtunut kuin telineiden siirto. Kauempaa katsellen katto näyttääkin aika hyvältä.


Kattolyhty oli nyt viimeistelty. Siihenkin oli laitettu lumieste. Akka vähän mietti sen järkevyyttä, mutta kaipa ammattilaiset paremmin tiesivät.


Jäi sinne vielä Ukollekin töitä tehtäväksi.


Takana lumiesteitä ei ole, ja lumi pääsee vapaasti valumaan alas.


Ulkorakennuksen katolta sitä vasta pääseekin valumaan. Kyllä saa vähän pelätä ovea sulkiessaan, milloin niskaan humahtaa kunnon lumikerros.


Tässä vaiheessa kuvauskierrosta piti lopettaa, kun yksi pihan asukeista ilmoitti närkästyksensä hyvin kovaäänisesti. Ja pähkinöitä pitäisi kuulemma tuoda lisää.


10 kommenttia:

 1. Alatte olla voitonpuolella katon suhteen.
  Sulonen orava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt ollaan jo paremmalla puolella tätä remonttia. Enää puuttuu kuistin katto ja loput putket ja kourut.
   Meillä on noita oravia kolme tässä pihassa. Ovat ne hauskoja veikkoja!

   Poista
 2. Komea tulle, vaikka vähän kestikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä vieläkään hetkeen valmistu, mutta mitäs tuosta. Valmistuu, kun valmistuu.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.