sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Oviostoksilla

Tervetuloa arvoisat lukijat! Tässä taas Ukon ja Akan viime päivien kuulumisia. Torstaina Akka lähti työmatkalle Lahteen, leipoi leivät valmiiksi Ukolle ja paistoi hirvipaistin särpimiksi. Ukolla olikin mennyt ihan mukavasti aika, mutta yksi onnettomuus oli taas sattunut. Illalla Ukko oli laittanut puuhellan pellin kiinni, vaikka siellä oli ollut yksi palamaton puukalikka. Tuo kalikka olikin omia aikojaan syttynyt uudelleen ja koko talo oli ollut savua täynnä, kun Ukko yöllä oli herännyt palohälyttimen piipatukseen. Onneksi oli herännyt! Koivurinteellä haisee nyt savu, mutta ehkä se joskus hälvenee.


Akka tuli lauantaina takaisin ja sai mukavan yllätyksen Ukolta. Tämä oli leiponut täytekakun ihan itse! Kaiken lisäksi kakku oli hyvän makuinen ja vieläpä kaunis. Hyvä Ukko!

Tänään lähdettiin oviostoksille Metsäkylän navettaan. Tämä oli Ukolle ja Akalle ihan ensimmäinen kerta kyseisessä paikassa, joten jännitystä oli ilmassa. Akka otti kamerankin mukaan, jotta saisi kuvia, joista näkyisi vielä myöhemminkin, mitä oli tarjolla. Tässä kuva, jonka Akka siellä sitten otti.

Aika kaunis alpakka, vai mitä!

Ovetkin löytyivät aika hyvin. Ovia tarvittiin siksi, että Koivurinteen ovet olivat siis keittiössä seinäpaneeleina. Keittiön nykyinen ovi oli koiran pahasti raapima, eikä edes alkuperäinen. Keittiön ja välikamarin ovea ei ollut, mutta Akka halusi siihen oven, ettei käryt siirtyisi kamareihin. Oviaukkoakin on pakko pienentää, että kaikki uunit ja hellat mahtuisivat samalle seinälle. Ja peräkamarin ovi oli tarkoitus vaihtaa, koska alkuperäinen ovi oli kavennettu, eikä siitä mahtuisi huonekalut sisään.

Tässä sitten löydetyt uudet ovet:
Tästä tulee keittiön ja eteisen välinen ovi. Tämän oven bonuksena oli kaksi kaunista avainta.
 
 
Näistä valkoisista ovista toinen tulee keittiön ja välikamarin väliin ja toinen tulee peräkamarin oveksi.
 
Lisäksi piti ostaa valokatkaisimet ja uudet saranat oviin. Näillä taas pärjää hetkisen aikaa. On sitä työtä taas, kun pitää putsata ja maalata ovet sekä tehdä niille karmitkin.
 
Paluumatkalla Ukko ja Akka kävivät vielä etsimässä pari geokätköä. Olipa mukava sunnuntain retkipäivä!
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.