tiistai 22. tammikuuta 2013

Koivurinteen ikkunat

Kuinka saadaan Koivurinteen ikkunat yhtenäisiksi? Siinäpä pulma. Tässä ikkunakavalkadi, joka näyttää, miten monenlaisia ikkunaratkaisuja mahtuu yhteen pieneen taloon.
 
Vinttihuoneen ikkuna on kolmen kaksiruutuisen ikkunan yhdistelmä. Ulkopuitteet ovat aika huonot, eikä varmaan pelkällä maalilla selviä. Sisäikkunoista yksi on laitettu väärin päin, sisäpuoli on ulospäin. Hah! Vinttipuolella on vastaava ikkuna, mutta ei tuplia.

Sitten on kattolyhdyn ikkuna, josta jo on ollut puhettakin.


Seuraavana on alkuperäisin ikkuna, joka on eteisessä. Kaikki ruudut ovat tallella ja kunto on aika hyvä. Tästä selvitään maalilla (sanotaan ainakin tässä vaiheessa vielä).

Peräkamarin päätyikkuna on lähes alkuperäinen, mutta sisäpokista on vaihdettu lasit yksilasiseen ja sahattu ruutupienat pois.
 
Toinen peräkamarin ikkunoista on muutettu siten, että sisäpokan taakse on kiinnitetty lisälasi alumiinikehyksessä.
 
Välikamarin takaseinän ikkunan sisäpuolelle on tehty lisälasi ja puunväriset lisäkehykset.

Välikamarin päätyikkuna on kokonaan vaihdettu, mutta onneksi säilytetty ulkopuolen kolmiruutuisuus. Tämä ikkuna vaatii ulkopuolelta hionnan ja maalauksen, sillä sitä ei ole käsitelty ulkopuolelta (eikä sisäpuolelta). Ikkunat aukeavat sisäänpäin.

Keittiön päätyikkuna on samanlainen kuin välikamarinkin.

Keittiön etupihan ikkuna on muutettu sisäpuolelta, mutta ulkopuoli on alkuperäinen. Yksi ruuduista on rikki.

Lähes kaikki ikkunat ovat metsään päin. Pipokin on kireällä, ainakin näin pakkasella. Mutta muuten Koivurinteellä on kaikki ihan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.