tiistai 10. maaliskuuta 2015

Väsynyt taistelija

Illalla Vihtori kävi itse syömässä, mikä on valtavan hyvä merkki. Mutta tänään kissa on ollut taas kovin väsynyt ja kuuma. Akka havahtui vasta iltapäivällä kysymään Ukolta, oliko hän nähnyt Vihtorin syövän aamulla. Eikä ollut Ukko sitä nähnyt, pikkukissa oli ollut vain portaalla makaamassa. 


Akka yritti keksiä vaikka mitä miellyttävää syömistä pakollisen ravintonesteen ja toipilasruuan lisäksi. Nämä kun eivät oikein näyttäneet millään maistuvan. Lopulta löytyi herkku, jota Vihtori söi oikein ahneesti, purkkikermavaahto. Niin, eihän se mikään terveellisin vaihtoehto todellakaan ole, mutta tässä tilanteessa mikä tahansa energiaa sisältävä vaihtoehto, joka menee sisään, on hyvä. Ja Akka ruuttaili aina uuden töräyksen ja Vihtori söi. 


Vihtorille on onneksi helppo antaa antibiootti suoraan suuhun. Sinne se vaan menee, eikä kissa sylje pois, eikä taistele vastaan. Johtuukohan se siitä, että se on niin kipeä ja voimaton? Oksennukseneston Akka jätti suosiolla pois, kun yhtään oksennusta ei ole tullut. Kipulääkettä pitää antaa kerran päivässä 0,1 ml. Ravintoliuoksen annostamiseksi Akka otti hiusväripullon, jossa oli juuri sopiva nokka. Pullon oli tarkoitus olla suklaan pursotukseen, mutta voi sillä näköjään pursottaa liuosta kissan suuhun. Ja toipilasruokaa Akka on yrittänyt tunkea lusikalla suuhun, mutta suurin osa on kyllä mennyt ihan muualle.


Muuten Vihtorin tila ei ole onneksi mennyt huonompaan suuntaan. Akka epäilee, ettei tauti ole kissaruttoa, koska Vihtorilla ei ole ripulia. Pitää vain toivoa, että lepo ja lääkkeet parantavat sen. Ja kaikki teidän parantumistoivotuksenne auttavat, siitä Akka on varma.

7 kommenttia:

 1. Kovasti parantumistoivotuksia täältäkin!!! Ja jaksamista sinulle huolehtimisen keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä rankkaa seurata vierestä, miten pieni sairastaa. Muuta ei voi tehdä kuin juottaa väkisin ravintoliuosta, vaikka toinen taistelee vastaan.

   Poista
 2. Voi voi ♥ Toivotaan, että pikku ihanuus topiuu ♥

  VastaaPoista
 3. Paranemisiä sinne Vihtorille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kerron kisullekin terveiset. Aika rankka on tauti pienellä.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.