torstai 13. maaliskuuta 2014

Reikä seinässä ja muita kotkotuksia

Eilen illalla Ukko ja Akka menivät kanalaan ja alkoivat melkoisen operaation. Kanat ja kukko pyörivät ympärillä kuin väkkärät seuraten silmä kovana, mitä oli tapahtumassa. Ja illan kuluessa se selvisikin. Nimittäin kohta oli reikä seinässä. Reikä kuitenkin laitettiin umpeen ja kanat pääsivät rauhoittumaan ja valmistautumaan unille.


Tänään koitti sitten suuri päivä, kun iltapäivällä reikä avattiin molemmin puolin. Ukko oli kanalassa ja Akka oli ulkotarhassa. Sitten alkoi houkuttelu. Siiri arvatenkin oli kaikkein uteliain ja rohkein katsomaan, mikä tuon reiän tarkoitus oikein oli.


Ja mihin ihmeeseen sitä sitten päätyi? Eipä ole näistä kanoista kukaan vielä tällaista elämystä kokenutkaan. Ei ihme, että kaikkia jännitti niin kovin.


Siiri päätyi pihalle tarhaan ja oli tyytyväinen rohkeuteensa. Varmasti siellä odottavat herkut vaikuttivat tähän rohkaistumiseen.


Kukkokin uskaltautui pihalle. Kovan huudon kanssa se tutki aitauksen.


Myös kukon ykkösvaimo Elsa uskaltautui ulos. Oli kyllä kovasti ihmettelemistä, uusia ääniä, tuuli ja avarat näkymät.


Ulkoilu ei kestänyt kovin pitkään. Nyt kuitenkin reiän tarkoitus selvisi kanoille. Ehkäpä sieltä muutkin joku päivä vielä uskaltavat pihalle. Vielä koko tarhakin on täysin viimeistelemätön ja suojaamaton alareunoistaan. 

Tässä vielä kuva Viirun ja Pesosen kanalasta. On kyllä hienot oltavat kanoilla siellä. Ja nuo verhothan ovat aivan mahtavat.


Ja vielä viimeinen uutinen: munien tulo alkaa olla jo ihan huipussaan, eilen tuli viisi munaa ja tänäänkin neljä. Hyviä kanoja ovat kaikki tyynni!

8 kommenttia:

 1. On teidän kanasilla mukavat oltavat, nyt kun vielä uloskin pääsevät. Hieno homma.

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää ulkotarha, kelpaa kanojen ja kukon siellä ruopsutella ja nauttia .
  laita ihmeessä pesiin verhot:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä niiden kelpaa, kun niin kovasti hemmotellaan.

   Poista
 3. Jo on Tauno komea, ulkoilma näyttää värit hienosti. Tapahtuipa teidän kanalan perustaminen nopeutetulla aikataululla. Tulis aika kiva tarina: ensiksi saadaan yksi kana.....
  Hieno tulee tuosta ulkotarhasta ja kanat varmasti viihtyy.
  Mainiota munantuotantoa, taidat kohta joutua myyntihommiin noiden munien kanssa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kun piti vasta tuossa kesän korvilla kanala perustaa. Mutta nyt se on siinä ja munantuotanto hyvällä mallilla. Taunolla on kyllä komeat värit, tuosta kun se vielä kasvaa, niin tulee upea kukko.

   Poista
 4. Kukko meinasi, että naiset edellä, vaikka heikoille jäille..:)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.