tiistai 19. helmikuuta 2013

Ovihommissa

Ukko oli tässä vähän sairastellut, eikä remontti ollut edennyt yhtään. Ei liene talo kovin nopeasti valmis, jos neljässä kuukaudessa saadaan yksi huone tapetoitua. Akka alkoi vähän patistella Ukkoa, kun mitään ei viikkokausiin tapahtunut. Niinpä ainakin alkoi projekti oviaukon pienentäminen.

Keittiön ja välikamarin välinen oviaukko oli tarkoitus pienentää ja laittaa siihen Metsäkylän navetalta ostettu peiliovi. Oveenhan ei ollut karmeja, joten sellaiset piti tehdä. Eikä Ukko tiennyt ennen osaavansa tehdä myös ovenkarmeja, mutta nyt sekin selvisi. Osaahan Ukko. Eihän se tietysti ihan puusepän varmuudella ja nopeudella sujunut, mutta kyllä siitä ovenkarmit tuli mutinan ja ähellyksen kera.
Ukko ei kyllä antanut Akan kuvata liitoksista lähikuvaa, sanoi vain, että kyllä ne välttää.
 
Oviaukkoon laitettiin kakkosnelosesta tukirakenne. Sivupalkkeja on monta, jotta laudoituksen saa helpommin lyötyä kiinni. Oviaukon paikka siirtyi alkuperäisen oviaukon paikasta enemmän kohti ulkoseinää, koska sähköhellalle haluttiin tehdä varaus mahdollisen tulevan leivinuuni-puuhellan vasemmalle puolelle (keittiöstä katsoen). Kuvassa näkyy hyvin alkuperäisen oviaukon reuna.
 
Ukolla on ollut kova työ mittailla tulevan kynnyksen paksuutta.
 
Nyt, kun nämä tärkeät vaiheet on tehty, päästään ensin laudoittamaan, sitten paperoimaan, huokolevyttämään, tasoitetapetoimaan, tapetoimaan ja sitten maalaamaan lattiat. Pian se on välikamarikin valmis, ehkä jo ennen kesää (mutta vuosi jääköön vielä sanomatta).
 
Onhan tässä kaikkea muuta kuitenkin touhuiltu. Operaatio turhat pois jatkuu vielä, tänäänkin lähtee auton täydeltä tavaraa kirpputorille. Menekkikin on ollut ihan kiitettävää, viikossa on myyty jo kaksi kuormallista. Tämä kuorma taitaa nyt olla tällä erää viimeinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.