keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Hyvästi vaan, turhat tavarat!

Koska Koivurinne on pienempi talo kuin se toinen, on tullut aika sanoa hyvästi monelle tavaralle. Ukko ja Akka varasivat kirpputoripaikan Kaupungista. Ensimmäisenä lähtivät kaikki liian romanttiset tavarat, vaikka ihan kivoja ne olivat. Nyt joku toinen saa käydä löytämässä ne omiksi aarteikseen.
 
Myyntiin lähtivät myös Akan kypärä ja bootsit. Ehkä nyt lähitulevaisuudessa ei tule ajeltua, varsinkaan, kun ei ole pyörää. Jos joskus taas asiasta innostuu, voihan aina hankkia uudet.
 
Vielä pitäisi myydä keittiön pöytä ja tuolit, nojatuolit, piano, keinu ja sänky yöpöytineen. Varmaan löytyy vielä ylimääräistä tavaraa, jonka voi laittaa kiertoon. Olo on haikea mutta helpottunut. Kaikelle näköjään on aikansa ja paikkansa.
 
Jotenkin hassua, kun muut muuttavat suurempiin asuntoihin ja lisäävät omaisuutensa määrää, Ukko ja Akka ovat purkamassa valtaisaa hyvinvointinsa arsenaalia ja siirtymässä köyhäilyyn. Ja hyvin niinkin pärjää. Neljä kuukautta on pärjätty huussilla, saunalla ja kantovedellä. Eikä ole tehnyt edes tiukkaakaan. Edes mikroa ei ole ollut käytössä, mutta ruokaa on laitettu, leivottu ja elämästä nautittu. Aika vähällä sitä sitten tulee toimeen.
 
Tänään Akka kuuli kauneimmat mahdolliset sanat Ukolta: "Olit sittenkin oikeassa, se toimii!" Kyllähän Akka tiesi tietenkin olevansa oikeassa, mutta olihan se kiva kuulla. Nimittäin uusi lehti kääntyi Ukon ja Akan elämässä. Keittiöön tulee vettä hanasta. Akka sanoi aiemmin Ukolle, että kannattaa kokeilla pikkupatterilla, jospa ne putket siitä sulavat. Ukko ei oikein uskonut, että ne sieltä syvempää muka sulavat. Siis sulivat ne ja nyt tulee kylmää juoksevaa vettä. Saapuu se uusi teknologia Koivurinteellekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.