lauantai 9. helmikuuta 2013

LauantaitaAamulla akka leipoi leivät ja tiskasi, samalla suunniteltiin keittiötä. Jos kerran kaapistot mahtuvat vain yhdelle seinälle, on käytettävä koko seinätila lattiasta kattoon. Samalle seinälle pitää mahtua myös jääkaappi. Osan seinästä vie vielä ikkuna. Oikealle tulee jääkaappi, jonka alapuolelle ja yläpuolelle tulee kaapit, siitä vasemmalle tiskikone, roskakaappi (altaan alle) neljällä roska-astialla, ja kolme kaappia / vetolaatikostoa. Ylös astiakaapit kattoon asti. Ikkunan yläpuolelle tulee varmaan hylly, jolle saa vaikka kahvipannut riviin. Vasen reunus on vielä mietinnässä, mutta eiköhän se siitä vielä selkene.

Ukon näkemyksen mukaan roskakaapissa tulee olemaan tällainen tunnelma:
Akka sanoi heti, että ei kärpäsiä eikä hajuja, kiitos!

Välikamariin tulee vanha astiakaappi, johon sitten saa vielä lisää astioita ja ehkä harvemmin tarvittavia keittiökoneita. Saattaa olla, että jostain joudutaan luopumaan, mutta se on sitten sen ajan murhe.

Akka laitteli peräkamarissa tavaroita paikalleen. Ladyn sisään mahtuu kivasti kaikki kynttilät (juu, niitä on paljon), ompelukone, kankaat, korutarvikkeet ja sen sellaiset tavarat. Yhteen kaappiin mahtuikin Akan opiskelumateriaalit, jotka odottavat osittain vielä mapittamista. Ladyn päälliset ovat hyvin leidimäiset tietysti. Koska oman suvun kuvia ei vielä ole tarjolla, Akka laittoi sitten vähän tunnetumpia kuvia näytille.
 
 
Kun Akka laittoi kirjoja hyllyyn, häntä alkoi ihan tosissaan tympiä ovien huurrekoristelu. Se sai kaapin vaikuttamaan kuluneemmalta kuin se oikeasti olikaan. Ja sittenhän piti vain etsiä netistä tietoa, miten huurteet saisi pois. Partaterällä rapsuttamalla, oli yleisin vastaus, joten Akka pyysi Ukon avuksi. Ukolla oli erittäin hyvä partaveitsi, jolla hän sai raaputettua yhden lasin ihan puhtaaksi. Loput röhnät lähtivätkin kuumalla vedellä ja pesusienellä. Kuvassa näkyy huurrutetun ja puhdistetun lasin ero.


Ukko viimeisteli välikamarin katonmaalausta. Kattoonhan jäi reunoille maalaamattomat suikaleet, kun maalaus tehtiin ennen lisäeristeiden purkua. Mutta sama kai, milloin sitä maalaa. Nyt on ainakin yhtenäisen näköinen katto.

Viikolla Ukko korjaili keittiön vesiputkia, joita ei ollut käytetty sen jälkeen, kun tänne muutettiin. Tarvittavien korjaustoimenpiteiden kokeiltiin, mutta vettä ei tullut. Varmaan ovat putket jäätyneet talon alta. Yritetään sitten keväämmällä uudelleen. Saahan sitä vettä sisään kantamallakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.