sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Keittiön sähköt

Perjantaina Koivurinteelle tulivat vihdoin sähkömiehet. Tähän asti keittiössä onkin ollut vain valokatkaisija irtojohdon päässä sekä yksi rasia, johon on kiinnitetty johtoja ja niiden perään johtoja. Mutta nyt kaikille on paikkansa. Akka otti aivan varman päälle ja käski laittaa tarpeeksi monta. Vaikka tämä keittiö on vanhanaikainen ulkonäöltään, tekniikka on kuitenkin tätä päivää. Muutenhan tänne olisi tullut vain se kaksi pistorasiaa, mikä oli yleistä 50-luvulla.

Liesituulettimen viereen tuli kahden pistokkeen rasia, toinen liesituulettimelle ja toinen mikrolle.Siitä vasemmalle oven viereen tuli näkösälle Renovaa kaksin kappalein. Joka tapauksessa niitä tarvitsee, arveli Akka.


Jääkaapille ja sulanapitokaapelille on nyt alakaapissa paikkansa.


Tiskikaapin viereen tuli vain kahden rasia, johon tulee pesukoneen johto sekä alavalon johto. Nämä jäävät siististi verhon taakse piiloon (kunhan ne verhot tuohon saadaan).


Toiselle puolelle laitettiin kaksi rasiaa. Ajatuksena oli, että on kiireinen päivä, käytössä on yleiskone, vatkain ja sauvasekoitin. Ja tietysti vielä se leivänpaahdinkin on käytössä. Nyt riittää kaikille omansa.


Ikkunan vieressä verhon takana on ihan pakko olla pistorasia. Sehän on päivänselvää.


Valokatkaisija tuli oven oikealle puolelle. Vaikka sitä ei ole koskaan ennen ollut tuossa, Akka on aina pimeässä keittiöön tullessaan hapuillut katkaisijaa tuosta. Mutta nyt se on siinä sievästi oikein korkealla niin kuin pitääkin.


Ja alhaalla on vielä pistorasia imurille. Renovat olivat loppu, joten tällaiseen kantikkaaseen sitten piti tyytyä, mutta jos se silmää haittaa (luultavimmin sittenkään ei), niin sen voi vielä vaihtaa.


Roinakaapin allekin piti saada, koska Ukko haluaa aina ladata kaikki laitteensa keittiössä. Tuossapa on siihen paras paikka, sopivasti vielä piilossa kaapin alla.


Nyt ovat alakerran sähköt täysin kunnossa. Enää laskua odotellaan. Mutta on se hieno asia, ettei tarvitse enää pelailla niillä jatkojohdoilla ja haaroittimilla.

12 kommenttia:

 1. Kyllä nyt on hyvin! Vanhoissa taloissa on kyllä yllättävän vähän pistokkeita. Meillä täällä ei ole eteisessä ollenkaan ja huoneissa ne tietyt yksi - kaksi kappaletta. Nykypäivänä niitä laitteita on vain enemmän jotenka vaatii sitten noita pistokkeitakin tupla- ellei triplamäärän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoissa taloissa on usein todella huonosti pistorasioita. Meillä on nyt laitettu koko alakertaan joka mahdolliseen paikkaan.

   Poista
 2. Meilläkin edellisessä vanhassa talossamme oli oltu viisaita, kun oli tehty sähkötytö....meinaan sieltäkin löytyi pistorasioita vaikka mista..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti sitä vaan tarvitsee niin valtavan paljon niitä. Eivätpä meilläkään lopu ihan heti kesken.

   Poista
 3. ONpas kiva keittiö, mitä materiaalia on tuo vaalea välitila?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välitila on manilevyä eli Enso-levyä. Aitoa vanhaa materiaalia, jota nykyään saa metsästää ihan urakalla löytääkseen.

   Poista
 4. Pistorasioita ei olekkaan koskaan liikaa ja niiden runsaus helpottaa huomattavasti arkea.

  VastaaPoista
 5. Fiksusti tehty! Suositeltavaa kenelle vaan. Ja samalla kantsii laitattaa pistorasioita (ulkotiloihin sopivia) myös ulos, sillä sielläkin niille on käyttöä. Ja vielä kannattaa asennuttaa valaisimia ainakin köökkiin, sillä valoisassa on kiva kokkailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulos meillä ei vielä olekaan tehty sähkötöitä. Se on vasta suunnitteilla. Myös nuo kohdevalaisimet ovat keittiöön asentamatta, mutta niitä on kyllä jo hankittuna kaappien alle.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.