keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Puretaanko keittiön lattia vai terassi?

Tämä viikko on ollut jo remonttiviikko, kun vihdoin tuli kirvesmies Koivurinteelle. Ei se ollut se ensimmäinen kirvesmies, sillä hän ei enää ehtinyt, mutta suositteli tätä toista. Mutta tämä toinen on tullut joka päivä tällä viikolla, joten kirvesmieheksi hän on juuri oikea ihminen.


Ensin on ollut eniten tietenkin purkamista ja tuumaamista. Eteisestähän lähtevät kaikki pinnat pois, ulkoseinistä myös eristeet. Mutta kaikkia eristeitä ei oteta vielä pois, sillä muuten kylmyys hyydyttäisi koko talon. Kyllä se silti hyydyttää, kun alapohja on auki.


Vanhan tavan mukaan seinistä on tehty löytöjä. Talo siis on hyvin asiallisesti rakennettu aikoinaan, mutta nuo ihanat tee-se-itse-miehet, jotka ovat päässeet huseeraamaan vapaasti, ovat saaneet paljon pahaa aikaan. Seinissä oli eristeitä ja välillä ei ollut. Eristeitä oli taas vähän joka lajia, mutta ei missään tapauksessa tiiviisti. Välillä oli jopa puolen neliön tyhjä kohta. Eipä ihme, että Ukko ja Akka ovat niin kovasti talvella palelleet.

Ja löytyi sieltä Ruotsin lippukin, tosin nurinpäin käännettynä eristeitä vasten. Se oli siis maalattu lastulevyyn, jota on niin säästeliäästi käytetty pieninä palasina. Mutta se pala oli kyllä aika iso.


Styroksitkin saivat lähteä kattolyhdyn katosta. Niiden takana on lastulevyä ja ties mitä höhhöä.


Ja sen kattolyhdyn ikkunan ympärillä oli sitten kostunutta villaa. Ei se mitenkään yllättänyt isäntäväkeä, olihan se veden valuminen ihan tuttu juttu. 


Rappujenaluskomeron lattiaa ei ole vielä purettu. Siinä on kirvesmiehellä ihmettelemistä, kun löytää sieltä sen hurjannäköisen uretaanipatsaan. Luultavimmin sieltä löytyy myös tyhjää, siitä alapohjasta nimittäin.


Vessan vierestä on jo kaivettu syvästikin, kun on etsitty pääviemäriä, sellaista satakymppistä. Ei löytynyt.


Löytyi vain seiskavitonen, joka menee keittiön lattiassa. Koivurinteellä ei siis ole oikeaa viemäriä ollenkaan! Hohhoijaa!


Putkimiehen johdolla Akka (Ukko oli jo lähtenyt aamulla) joutui päättämään, puretaanko keittiön lattia vai terassi viemäriä varten. Kumpikin tuli siihen tulokseen, että helpompi on tehdä kokonaan uusi viemäri ja viedä se eteisen alta kuistin nurkalle ja siitä talon viertä pitkin tarkastuskaivolle.


Kirvesmies-parka sai sitten lisätehtävänään purkaa terassin ja kaivaa ojan viemäriä varten. 


Portaat jäivät, mutta ovat vähän turhan kaukana ovesta.


Akka on tyytyväinen, kun tämäkin tuli esille tässä vaiheessa. Olisi ollutkin kurjaa, kun tämä olisi ollut juuri sen jälkeen, kun hänen polvensa olisi ollut leikattu. Mutta kun kutsua leikkaukseen ei vielä ole edes tullut, niin mikäs tässä on loikkia pihalta kuistille. Niin se leikkaus on siksi, kun se pahainen polvi on niin vilkasliikkeinen, ettei juuri paikoillaan pysy. Sitä sillä leikkauksella sitten asetetaan paremmin paikoilleen, ettei enää valtoimenaan muljahtele. Ukkokin on tyytyväinen, ettei jatkuvasti tarvitse olla vetämässä täysillä kiljuvaa Akkaa jalasta.


Huomenna siis putkimies tulee tekemään viemäröinnin uuteen kylpyhuoneeseen. Siinähän se nyt on, kuten näet, lähes valmis jo.


Ukolla ja Akalla alkaa olla kiire löytää sopiva ovi. Tämä kirvesmies ei suostu tekemään karmeja, joten karmillinen ovi olisi hakusessa. Mutta löytyyhän se varmasti, mutta ei rautakaupasta.


Hyviä uutisia ovat siis se, että eteisen lattian eristeenä olevat 35 cm sammalta ovat kunnossa, eikä niitä tarvitse vaihtaa. Päältä vaihdetaan vain mineraalivillat selluvillaan ja paikataan nyt kaivetut kohdat. Ei niitä huonoja uutisia oikeastaan ollutkaan. Remontti menee hyvää vauhtia eteenpäin ja tuo terassikin tuli purettua samalla kertaa. Siihenhän oli tarkoituskin tehdä ihan uusi terassi. Joten Koivurinteellähän on kaikki ihan hyvin.

16 kommenttia:

 1. On todella ihailtavaa tuo positiivisuus, joka sinulla on! Kyllä se remppa siitä valmistuu ;). T. Marke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valmistuuhan se hurjalla vauhdilla nyt, kun kunnolla aloitettiin. =)

   Poista
 2. kunnon perinnerakentamista :)
  T. Puru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirvesmies jo kysyi, että mitäs nyt, kun viemäriputket ovat muovia. =) Jotain kompromisseja on tehtävä.

   Poista
 3. Onhan teillä taas urakka, mutta hyvä kun kaikki tulee kuntoon, kuten viemäri.

  Teillä mies kiskoo polvea, meillä muljauttaa nilkan paikoilleen ,ja huuto on taatusti yhtä kova kuin sielläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä hyvä tietää, että saadaan kaikki tärkeimmät asiat talossa oikeasti kuntoon. Vai muljautellaan siellä nilkkaa, on sekin varmaan kauheaa. Huudellaan vaan täysillä, kun kerran sattuu. =)

   Poista
 4. No voi hurja, onpa teillä yllätyksiä kerrakseen! Ei siis pidä paikkaansa sanonta että ennen tehtiin kaikki paremmin. Toivottavasti edessä on parempia aikoja sekä remppaan että polven kanssa elelyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen ja ennen. Taitaa olla vaan tekijästä kiinni. Eiköhän tässä parempia päiviä kohti olla menossa pikkuhiljaa. =)

   Poista
 5. Nyt voisi talvi odottaa vielä tuloaan että ehditte saada kaikki kuntoon. Hienoa että saitte kirvesmiehen hommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitsisi olla ihan näin kovia pakkasia vielä. Mutta kohtahan tuo tuosta valmistuu ainakin niin, että saadaan reiät umpeen.

   Poista
 6. Tutun näköistä hommaa, kesällä rempattiin meillä tupa. Seuraavaksi, ehkä ensi kesänä tehdään sitten veranta, eteinen ja vessa lattioistaan. Nämä kun on saatu tehtyä voikin jo huokaista helpotuksesta sekä teillä että meillä.

  VastaaPoista
 7. Hyvä, että epämieluisat yllätykset löytyivät ajoissa ja niihin pääsi heti käsiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kun nyt saadaan alapohjakin kuntoon, alkaa yllätysten aika olla ohi. Keittiössä tietysti saattaa tulla vielä jotain vastaan, mutta korjaamallahan siitäkin pääsee. Tietää ainakin nyt, että on kunnolla tehty tällä kertaa. =)

   Poista
 8. Noniin, tuli sitten koko blogi lukaistua läpi kun FB:n ryhmästä sen löysin tällä viikolla. Hyvä meininki näyttää teillä olevan. Tsemppiä oven etsintään! Sama projekti täällä, haen karmillista peiliväliovea eteiseen, mutta onneksi paikkoja mistä etsiä on yllättävän monta ainakin Turun seudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karmilliset ovet ovat hankalampi löytää kuin pelkät ovet, mutta kyllä varmasti jostain löytyy. =)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.