tiistai 14. lokakuuta 2014

Kasvihuonerungon vaellus

Kierrätyshän on päivän sana ja tässä on kierrätystä kerrakseen. Melkein koko piha on tullut kierrettyä ympäri. Alussa oli vain ruosteinen runko keskellä takapihan metsää. Akka sitä katseli vähän sillä silmällä, että tuosta kyllä vielä saisi pienellä tuunauksella toimivan.


Keväällä Ukko ja Akka raahasivat rungon kaivon läheisyyteen.


Runko palveli oivana kasvihuoneena maalattuna ja päällystettynä yhden kesän. Oli ilo kasvattaa siellä tomaatteja, paprikoita ja chilejä. Talvella siitä tuli erinäisten tavaroiden säilytyspaikka.


Seuraavana keväänä Ukko ja Akka raahasivat painavan hökötyksen ulkorakennuksen taakse. Ja nyt rungosta tuli kanojen kevättarha, kunhan sai verkon pinnalleen.


Kevättarha oli lopulta aivan liian pieni kanoille, joten taas Ukko ja Akka raahasivat hökötystä ja nyt se sai siirtyä ulkorakennuksen toiselle puolelle odottamaan uutta käyttöä, joka sille oli jo tiedossa.


Vihreän peitteen saanut runko sai paikan koivun alta ja tulee palvelemaan puuvajana, koska ulkorakennus on käynyt puille liian pieneksi kanojen ja kuttujen vuoksi. Eihän tuo mikään kaunis ole millään muotoa, mutta sisinhän se on, joka ratkaisee.


Sisätilaahan on aivan riittämiin, kunhan pakkaa puut siisteihin pinoihin.


Ja niin siinä kävikin. Eilen illalla lypsyjen, vieraiden ja muiden perusrutiinien jälkeen oli vuorossa klapisouvi. Viime talvena Akka oli katsonut ulkorakennuksessa, että taitaisi olla parempi itse pinota puut. Nyt sai Akka siis tehdä sen. Ukko kokosi kasasta kassillisen ja toi Akalle ja Akka antoi samalla toisen tyhjennetyn kassin Ukolle. Näin homma sujui joutuisasti.


Toki työtä haittasi pimeys, joka näyttää tulevan aina vain aikaisemmin illalla. Mutta käsikopelolla taskulampun valossa Akka latoi puita väsyksiin asti, kunnes Ukko yhtäkkiä sanoi, että tämä oli viimeinen. Ei tullut viimeisestä rivistä suora, mutta olkoon nyt tämän kerran. Kummasti vaan sellainen iso kasa puuta mahtui näin pieneen tilaan ja olisi mahtunut enemmänkin. Kelpaa nyt lämmitellä kaikkia tulisijoja, ainakin hetken aikaa.


Mutta onkohan tämä tuon kehikon viimeinen palvelupaikka?

6 kommenttia:

 1. Vanhasta kasvihuoneen rungostahan on ollut moneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan piti tuota itsekin ihmetellä, miten monessa se on jo ollut mukana.

   Poista
 2. Epäilepä että keksit vielä jonkun uuden käytön kasvihuoneelle. Monikäyttöinen tuo on ollutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tosiaan tiedä, mistä tuonkin vielä löytää. Jos vaikka iskee joku hyvä idea. =)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.