tiistai 19. elokuuta 2014

Uusi kasvihuone

Koivurinteen kasvihuone lahjoitettiin kanoille katetuksi kevättarhaksi. Ukko ja Akka miettivät jo ikkunoista tehtyä ansaria, mutta sekin oli kovasti vasta suunnitteluasteella. Kesäkuun lopussa Akan työkaveri tarjosi omaa kasvihuonettaan ilmaiseksi itse poimien. Niinpä Ukko ja Akka sen sitten purkivat ja noutivat ihan peräkärryllä. Aivan lainmukainen kuljetus ei tainnut olla, mutta eipä ollut matkaakaan kuin pari kilometriä ja sekin sellaista pikkutietä.


Runko oli oikein hyvä, mutta ehjiä laseja ei ollut tarpeeksi. Mutta kyllä tuosta saisi ihan hyvän kasvatuslaitoksen. Samaan vanhaan paikkaan sitten isäntäväki kantoi kehikon odottamaan parempaa aikaa ja materiaaleja.


Eikä aikaakaan (ainoastaan puolitoista kuukautta), kun kasvihuone oli valmis ja talon seinustalla aikaa viettäneet tomaatit ja paprikat sisällä paikoillaan.


Pieniä viimeistelytöitä on vielä kasvihuoneen edessä, mutta muuten se on käyttökunnossa.


Ystäviltä Ukko ja Akka saivat lisää laseja ja muutaman kennolevyn, joista sai tehtyä näppärästi katon kasvihuoneeseen. Jonkin verran levyjä piti leikata, mutta niistä tuli oikein hyvä katto. Samalla hoitui kuin huomaamatta liialliselta valolta suojaava varjostus.


Laseja oli jonkin verran ehjinä, joten ne käytettiin kaikki ja puuttuvat palat Ukko leikkeli lasilevyistä seiniksi. Kasvihuone valmistui kyllä juuri oikeaan aikaan, kun nämä viileämmät säät alkoivat. Ehkäpä tänä kesänä vielä on tarjolla ihan itse kasvatettuja (lahjoitustaimina saatuja) tomaatteja.


Paprikoistakin voi vielä tulla syötäviä syksyyn mennessä.


Portailta amppelitomaatin ja yrttilaatikon takaa katsellessa ei enää muistakaan aikaa, jolloin tuossa paikalla oli hetken aivan tyhjää. Ainahan tuo on tuossa ollut.


6 kommenttia:

 1. Kierrätystä parhainmillaan, hienon kasvihuoneen saittekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätys on kyllä hyvä juttu, kun saa tällaisia tehty. =)

   Poista
 2. Hieno kasvihuone, kyllä itsekasvatetut herkut maistuu parhaimmalle! :)

  VastaaPoista
 3. Voi tarjoaisipa minullekkin ilmaiseksi itse pomittuna kasvihuoneen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, toivotaan nyt, että joku tarjoaisi. Tietäväthän kaikki tuttavasi, että sellaista saisi tarjota? ;)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.