torstai 7. elokuuta 2014

Tipusta asiaa


Viikko sitten kuoriutuivat nämä uudet tiput. Ensin tipuja oli kahdeksan ja yksi muna. Yksi oli hukassa, vaikka kuinka yritti laskea. Niinpä Akka jo arveli jonkun linnun (harakan) käyneen varastamassa yhden tipun. Mutta perjantaina pieni rääpäle kömpi purujen joukosta esille. Akka oli kyllä mielestään tarkasti käynyt purut läpi, mutta sieltä se vaan saapui joukkoon.


Yksi muna jäi sitten kuoriutumatta. Se ehti olla koko päivän yksinään. Akka sitä katseli ja otti käteensä ja aikoi laittaa pois, kun yksi emoista halusi sen vielä alleen. No, pitäköön sitten vielä, tuumi Akka ja jätti munan sinne.


Sunnuntai-illalla Akka oli heittämässä munan vihdoin pois, kun siinä olikin pieni reikä, josta kuului PIIP. Aha, siellä olikin vielä elämää. Parin tunnin päästä Akka kävi vielä katsomassa, ja nyt muna oli jo ympäri halki. Akka otti munan käteensä ja niin sieltä kuoriutui pieni märkä poikanen.


Hyvin se kuitenkin vielä pääsi porukkaan mukaan. Maanantaina Akka löysi sen nuupallaan ruoka-astiasta, mutta lämmettyään ja levättyään Akan käsien suojissa se pääsi taas mukaan muiden joukkoon. 


Onhan se paljon pienempi kuin muut, mutta hyvin se siellä pärjää.


Toisilla tipuilla on jo pienet siivet näkyvissä. Äkkiä ne kasvavat.

2 kommenttia:

 1. Olipa emokana viisas kun halusi hautoa munan loppuun asti.
  Noi on ihania tipusia, jokos näillä kaikilla uusilla tipuilla on nimet?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole näillä nimiä, eikä ole niillä edellisilläkään. Kaikkia kutsun nimellä Piipi tai Pikku-Piipi. =)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.