lauantai 10. marraskuuta 2012

Stressin purkua - ja seinienkin


Sen piti olla aivan tavallinen keskiviikkoilta. Akan piti vain hakea treenikassi Koivurinteeltä ja mennä sitten kotiin. Mutta kun Akka tuli Koivurinteelle, hänen päähänsä pälkähtikin ihan vaan kokeilla, lähtisikö keittiön seinän paneeli irti ilman mitään työkaluja. Niin, no olihan hänellä toki tavallinen keittiöveitsi, siis sellainen ruokaveitsi - ihan vaan varmuuden vuoksi. Ylälista irtosi ihan sormivoimin, alalista myös. Eikä paneelit olleet yhtään sen tiukemmassa.


Mikä lie iski Akkaan, hän käveli veitsi kourassaan peräkamariin ja iski kyntensä yläpaneeliin. (Kynnet muuten kestivät koko purkuoperaation, ihan tiedoksi vaan.) Paneelien alta paljastui entinen oviaukko ja alkuperäinen tapetti. Akka alkoikin miettiä, pitäisikö poistaa myös puolipaneeli.
Ukon ei pitänyt ollenkaan tulla Koivurinteelle keskiviikkona, mutta työmatkallaan sai sellaisen päähänpiston, että päätti ihan vaan poiketa katsomassa. Hänellä kun oli vielä puutyöpiirikin, johon piti ehtiä. Mutta niin kolisi eteisessä ja Akka kävi toivottamassa Ukon tervetulleeksi kotiin. Ruokaakin oli tarjolla. Akka esitteli tuhotyönsä ylpeänä Ukolle. Tämä tietysti arveli, että Akka oli saanut rehkiä oikein kunnolla, eikä Akka tietenkään paljastanut, että paneelit olivat lähteneet leikiten.

Akka tartutti intonsa Ukkoon, ja niin alettiin yhdessä tuumin käymään vessan seinien kimppuun. Itse asiassa yllätys ei nyt niin suuri ollut, kun seinän välistä putosi kaikki kesän 1989 lehdet ja mainokset. Tämän talon kanssa yllätykset olivat enemmän normi kuin poikkeus. Oli toki yksi pala villaakin - yllättävää kyllä!
 
 


Vessan sisäseinien kahden erilaisen muovitapetin alla oli vanhoja käytettyjä lastulevyn palasia. Melko edullisesti tehty tämä vuoden 1989 remontti, mutta onhan se sen näköinenkin.

 
Eteisestä tuli jo ihan hyvän näköinen, kun puupaneelit saivat kyytiä. Alkuperäinen seinä on ollut jotain kovalevyä, joka on maalattu siniharmaaksi.
 
On se kyllä ihme, miten paljon hyvää tekee ihmiselle, kun saa purkaa seiniä. Ukko ja Akka olivat molemmat niin onnellisia ja hymyileviä lähtiessään Koivurinteeltä. Onneksi purettavaa riittää vielä pitkäksi aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.