perjantai 22. kesäkuuta 2018

Pitkin pihoja

Juhannusruusu on kasvanut urheasti Ukon muinaisen rouheamman ruohonleikkuun jäljiltä ja kukkii komeasti. Edes lähelle tunkeva nosturin jalka ei saanut sitä kaatumaan. 


Kukat ovat suuret ja tuoksuvat. Pieni pensas teki valtavan määrän kukkia kokoonsa nähden. 


Nyt se sopii mainiosti yhteen valkoisen keinun kanssa. Onneksi juhannusruusu ei välitä edes kuivuudesta, joka on vienyt nurmikostakin värin.


Syreeni ehti kukkia vaivihkaa Ukon ja Akan ollessa muualla. Mutta Akka löysi ainakin yhden kukkivan oksan pitkään etsittyään.


Täydessä kukassaan tämä jättiläispensas on upea ilmestys loistossaan ja tuoksussaan. Sehän vie puoli pihaa, mutta niin kauniisti ja tasaisesti, että on pihan koriste. 


Valkoiset iirikset ennättivät myös kukkaan. Nämä loistavat kauniisti iltavalossa. Niissä on häivähdys sinistä.


Mikään valtaisa upeus ei ole yrttipenkki, mutta oli siellä muutama ihan elävä kasvikin rikkaruohojen lisäksi. Vain tilli oli nuukahtanut. Persilja, korianteri ja ruohosipuli vielä nousevat tuosta kastelun ja sateiden myötä.


Peruna ei ollut niin vaativa, vaan nousi nätisti pintaan. Sadosta taitaa tulla ihan kohtuullinen, vaikka kastelu ei aina ole ollut tarpeeksi useasti. Mutta ihan juhannuspotuiksi näistä ei vielä ole.


Ulkorakennuksen takana on se rehevin paikka, joka muuttuu helpolla viidakoksi. Japanintatar ja ruttojuuri ovat molemmat isoja kasveja. Tosin tatar saa tuosta häädön, sillä Ukko ja Akka päättivät siistiä tämänkin piha-alueen kesän aikana.


Hyvää juhannusta Koivurinteen Ukolta ja Akalta!

2 kommenttia:

 1. Hei,
  luin blogiasi vasta tänään ja mieleeni tuli tuo ruttojuuri. Eikö se ole tosi hankala kasvi? Asun tässä aivan Mustilan Taimitarhan kyljessä ja opas taimitarhassa sanoi, ettei kenenkään kannattaisi sitä pihalleen tuoda, se leviää kovasti ja sitä on vaikea hävittää. Samoin kuin jättiukonputki vai mikä se myrkyllinen polttiainen on nimeltään? Toivottavasti olet pärjännyt ruttojuuren kanssa. Juhannusruusu on aina ihana vaikka sitäkin taannoin vihattiin. Hyvää alkavaa syksyä Kymenlaaksosta!
  -Salonsaaren tyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruttojuuri ei ole ainakaan levinnyt yhtään. Siinä on ehkä kaksi tainta, jotka ovat olleet ja pysyneet paikallaan kaikki nämä vuodet. Ehkä tämä paikka on niille juuri sopivan karu. =)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.