tiistai 29. toukokuuta 2018

Koivurinteen aamukierros

Toukokuun lopun tiistaiaamuna aurinko paistoi kauniisti Koivurinteen pihaan. Akka heräsi jo varhain eksyneen hyttysen nälkään. Kohta hän jo siirtyikin pihalle katselemaan kaunista luontoa ja Koivurinteen maisemia. Ensimmäiseksi aamulenkiksi riitti kierros talon ympäri.


Päädyssä ollut multakasa oli hävinnyt, kun Ukko oli käynyt viettämässä viikonloppua koivurinteellä. Nyt pieni juhannusruusu sai hyvän kasvupaikan. Tämä jo nupuillaan oleva ruusu oli joskus joutunut kokemaan kovia, kun Ukko oli unohtanut sen olemassaolon ja ajanut leikkurilla yli. Sitkeästi ruusu nousi uudelleen maasta ja kukkii jo koko vartensa voimin. Jättimäisen syreenin seurassa se on todella pieni, mutta vuosi kerrallaan sekin saa kokoa.


Takaseinän maalauksen yhteydessä yksi pienistä kuusista lähti pois, mutta sen oli jo aikakin siiryä pois, sillä olihan se liian lähellä taloa. Ukko ja Akka jättivät nämä pienet kuuset kasvamaan tuleviksi joulukuusiksi. Nyt ne alkavat olla jo mukavan kokoisia siihen.


Ennen maalausta talon alareuna oli vihreä, sillä ennen kattoremonttia ei ollut edes kouruja, jolloin sade roiskutti pisaroita seinälle ja siihen kasvoi levää. Ongelma on nyt pois kuten sen jäljetkin. Vain aamuauringon koristama seinä näyttää parhaat puolensa.


Takapäädyssä oli muinoin jälkiä perunamaasta. Koko tilaa eivät Ukko ja Akka laittaneet kasvimaalle, vaikk enemmänkin olisi mahtunut. Kymmeneen laatikkoon saa jo ihan mukavan keittiöpuutarhan. Takapäätyyn tulee vielä hätäpoistumistikkaat, sillä edelliset olivat jo huonokuntoiset.


Kuistin seinä kaipaisi hieman taivaansinisiä päivänsinejä kipuamaan köynnöstukia. Akka ei vaan uskalla niitä tuohon laittaa, sillä kastelu voi jäädä liian vähälle kesän aikana. Sillä multakasalla sai paikattua hyvin kaikki nosturin jättämät painautumat. Kohta ruoho jo peittääkin paljaat paikat.


Illalla Akka istui terassilla syömässä iltapalaa. Silloin aurinko paistoi kauniisti ja lämpimästi toisesta suunnasta. Aamulla terassilla saa nauttia lintujen laulusta ja syreenin ja pihlajan tuoksusta.


Pieni kukkapenkki on taas kauniisti kukassa. Takana kukkivat pikkusydämet. Etualalla kukkii kullero ja vuorikaunokit ovat juuri avautumassa. Pioneissakin näkyi nuppuja.


Niin tuli Akan aamukierros tehtyä. Välillä hänen piti tehdä muitakin askareita, mutta odotettavissa oli myös ympäristön kuvaamista.

4 kommenttia:

 1. KAunis on Koivurinteen talo...todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin remonttien jälkeen voi itsekin sanoa, että on tosi tyytyväinen tähän kauniiseen taloon. :)

   Poista
 2. Suloiselta näyttää tuo teidän Koivurinteenne. vanhassa talossa on nostalgiaa t. toinen vanhassa talossa asuva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olisi malttanut millään lähteä pois, kun oli niin viihtyisää kaikkialla. :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.