tiistai 22. toukokuuta 2018

Kesäkukkia Koivurinteelle

Välillä Akka ehti laittamaan pihaa kuntoon, kun Ukko kiikkui yläilmoissa. Pari ensimmäistä yötä oli kylmää, mutta sitten lämpö riitti kesäkukkien laittamiseen. Tietysti Akka laittoi tänäkin vuonna tuohon valtavan hmm... erikoiseen kukkapylvääseen muutaman kukan. Ehkä se kuuluu tähän pihaan, hän tuumi.


Perinteisiä paikkoja olivat myös kivi ja kanto. Kiven ympärillä olevat kasvit Akka suojasi pienemmillä kivillä, sillä taas oli leikkuri surauttanut yhden esikon yli. Ehkä tuo suojavalli pitää leikkurin kauempana. Kiven ympärillä kasvaa vuorenkilpeä, maksaruohoa, ruusujuurta, arovuokkoa, esikkoa ja pikkusydäntä. Akka kylvi muutaman pioniunikon siemenen sinne sekaan. Ehkä ne vielä sieltä kesän mittaan nousevat.


Ruukussa kasvaa yksi valkoinen pelargoni, yksi pinkki petunia ja muratti. Välillä käyntivälit ovat vähän pidempiä, joten Akka laittoi ruman muovilaatikon ruukun alle pitämään kosteutta pidempään. Ehkä tuohon jostain löytyisi vähän pienempi ja sopivampi alusvati, kun vähän tarkemmin etsisi.


Vanha romanttinen ruukku sai hortensian sisälleen. Tämä on salaojitettu pohjastaan pikkukivillä, joten hortensia ei aivan ui vedessä, vaikka saakin sopivasti kosteutta.


Kukkakaupan tarjonta oli vähän yksipuolinen, tuumi Akka, kun sommitteli valkoista ja pinkkiä kaikkialle. Saattoi olla ihan Akan oma vikakin, kun valitsi niin yksipuolisesti.


Laatikkoon päätyi muratti jaettuna kahteen osaan, kolme valkoista petuniaa ja yksi hortensia. Istutuksesta tuli melko tiukka. Saattavat mokomat alkaa vielä tursuilemaan yli reunojen.


 Kukkivien vuorenkilpien vierestä näkyy taas jotain samaa sävyä.


Polkupyörän koreissa on molemmissa yksi petunia ja yksi muratti. Näilläkin on reilusti multatilaa, joten kosteus voi riittää seuraavaan käyntiin. Onhan vielä tämä seinäkin maalaamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.