lauantai 3. tammikuuta 2015

Pientä pintaremonttia

Koivurinteellä on enää jäljellä pientä pintaremonttia. Kaikkiin seiniin tulee tasoitetapetti, jonka päälle tulee tapetti.


Huokolevyjen saumoihin on ensin laitettu kuittipaperia elämisvaraksi, jonka päälle on sitten tapetoitu tasoitetapetti.


Keittiöstä löytyi pala alkuperäistä tapettia. Ei ollenkaan hullumman näköistä, mutta mistäs tuollaista nykyään enää löytää? Akka lähti kuitenkin etsimään.


Eiköhän tämä ole tarpeeksi saman tyylistä ainakin. Viivoja ainakin menee ristiin rastiin niin kuin alkuperäisessäkin. Tosin ruudut ovat vaihtuneet raidoiksi, eikä sinistä väriä löydy. Mutta paras on tietysti se, että tapetti on paperitapettia, oikeasti vanhaa ja maksoi vain 2 euroa rulla.


Eteisen seinät ovat olleet harmaaksi maalattua kovalevyä, mutta sitä eivät Ukko ja Akka aikoneet palauttaa. Joten eteiseen tulee hieman modernimpi ulkonäkö tapetoinnin myötä. Tämäkin tapetti on oikeasti vanhaa paperitapettia ja ihan yhtä kallista kuin tuo keittiön tapetti. Paikkakunnan yksi kauppa lopettaa, kun omistaja on jo yli 80, joten siksi näitä saa niin edullisesti. Samasta paikasta ovat myös kylpyhuoneen valkoiset laatat, jotka maksoivat neljä euroa laatikko. 


Talosta tulee kyllä aika lailla aikakautensa tyylinen, mikä on ollut tarkoituskin. Kylpyhuone nyt on moderni, mutta se onkin nykyajan sohvaperunoiden ylellisyystuote.

14 kommenttia:

 1. Hyviä tapetteja. Olen se edellisen postauksen sähkönkulutusta kysyvä ja kysyin sitä koska syksyllä tarkkailin omaa kulutusta. Kiva nähdä miltä tapetit näyttävät seinällä, sitten kun olette tapetoineet -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä pitää vähän odottaa, että katon saa kunnostettua ja maalattua keittiöstä. Mutta sitä ennen pitää vielä uudelleen muokata tiskipöytää. =)

   Poista
 2. Hienot tapetit, tuo alkuperäinen on kovin tutun näköistä, jollain sukulaisella oli tuollaset seinät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuperäinen on kyllä nättiä tapettia ja olisi varmasti sopinut värinsä puolesta edelleen. Olisikohan ollut yleinen malli taannoin?

   Poista
 3. Kyllä löytyikin alkuperäisen tyylinen tapetti. Harmi, että vanha kauppa lopettaa, mutta tässä tapauksessa siitä oli iloakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo on kokonaan minun puolellani. =) Vanhaa varastoa on kyllä kertynyt tuonne aivan kaupan alkuajoilta asti ja sehän on vain positiivista meidän kannaltamme.

   Poista
 4. Todella paljon samanhenkisen tapetin löysitkin. Varmasti hieno tunne, kun remontti alkaa olla tapetointia vaille valmis. Meillä takkahuoneen remontti pitäisi käynnistää helmikuun aikana.

  Hyvää sunnuntain jatkoa Koivurinteelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tapetoinnin jälkeen ovat vuorossa vielä listat. =) Ja tuon porraskäytävän tapetointi on kyllä vaikeaa niiden portaiden takia, mutta kyllä tästäkin selvitään vuota kerrallaan.

   Hyvää sunnuntain jatkoa sinullekin, Kruunu Vuokko!

   Poista
 5. Vanha tapetti näytti tosiaan tutulta! On teillä melkoiset hommat meneillään. Onnea vaan loppupinnistykseen!
  Asutaankohan me muuten samoilla suunnilla, tuli vaan mieleen siitä tapettikaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, jos asut Keski-Suomen helmessä, niin lähellä ollaan. ;)

   Poista
 6. Aivan ihania tapetteja - mutta voi ihmettä miten paljon teillä on tapahtunut siitä, kun viimeksi poikkesin täällä! Hienolta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu vielä vaikealta uskoa, että ollaan jo tosiaan voiton puolella, mutta tottahan se on. Menee näissä loppusilauksissakin oma aikansa vielä. =)

   Poista
 7. Tapetilla saa kyllä ilmettä nopsaan. Me iskettiin just tapetti seinään, kuvat tulee myöhemmin kun saadaan vielä listatkin paikoilleen. Ihanaa tää remppaaminen! (uskookohan tuota kukaan.. :)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kukaan usko! =) Vaikka oikeasti remontointi alkaa olla ihanaa siinä vaiheessa, kun saa uutta pintaa.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.