perjantai 21. marraskuuta 2014

Vielä ovia

Eteisen ja kuistin välille on nyt vaihdettu ovi. Aluksi Ukko ja Akka olivat laittamassa tätä keittiön oveksi, mutta tuon ikkunan vuoksi he lopulta päätyivät kuistin kannalle. Nyt eteiseen tulee enemmän luonnonvaloa. Keittiöstä ei enää näe eteiseen, mutta tähän mennessä se ei ole häirinnyt yhtään, joten ratkaisu oli varmasti ihan paikallaan. Tässä ovessa ei ole kahvaa, vaan sulkeutuminen tapahtuu rullasalvalla. Tosin eteisen puolelle kyllä pitää saada joku kahva, jotta ovea ei tarvitse vetää kiinni avaimesta.


Kuistin puolella on kahva, mutta Akan silmiin se näyttää olevan vähän oudosti sivussa. Ehkäpä on syytä siirtää kahvaa keskemmälle kehyslautaa.


Löytyi lopulta se ovi vessaankin. Tämä ei olekaan ihan mikä tahansa ovi, vaan Kukkolan kartanon ovi, joka on tilattu 30-luvulla Tampereen höyrytehtaalta junalla aivan lähelle kartanoa. Ilmeisesti seinä on ollut paljon paksumpi kuin Koivurinteen seinät, sillä karmisyvyys oli peräti 20 cm. Vessan seinähän ei ihan niin paksu ole, joten jonkun verran historiallisesta karmista on leikattava, jotta se istuu nätisti uuteen ympäristöönsä.


Mutta mikä olisi hyvä ovien väri, jos on vähän "allerginen" valkoiselle? Kaikki ovet ovat vielä käsittelemättä, joten jossain vaiheessa pitäisi alkaa miettiä ovien väriä ihan toden teolla. Olisiko ideoita?

6 kommenttia:

 1. Joo, ei herrajjumala valkoista! Mulla on sisäovet siniharmaat. Ei niin syvän väriset, kuin lattia, vaan sellainen heleä... Porstuan ja ulko- oven väri taas on syvän vihreä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, arvasin, että täältä saa tukea omalle ajatukselleen. Pitääpä nyt katsoa joku kiva sävy oviin. =)

   Poista
 2. Tosi kivat ovet. Beessin ja harmaan sävyihin ehkä itse kallistuisin. Riippuu tietysti pitkälle huoneen seinien väristä, johon tulevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi katsoa varmaan joku hyvä sävy, joka käy lattian ja seinien kanssa. Sais varmaan olla vähän tummempi kuin lattia. =)

   Poista
 3. Vanhoissa ovissa on sitä jotain. Ihanaa perjantaita!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.