maanantai 14. heinäkuuta 2014

Tauno tahtoo tipuja!

Se alkoi siitä, kun Taunolle tuli vauvakuume. Kyllä, ihan todellakin niin kävi! Tauno yritti kovin tehdä pesää peräkärryyn, jossa oli kerppuja vuohille. Akka selitti hyvin ystävällisesti kukolle, ettei sinne voi mitään pesää tehdä, kerput olivat ihan tilapäisesti vain siinä, eikä mitään suojaa olisi sateelta tai haukoilta. Mutta Tauno ei tahtonut antaa periksi. Kun sitten Akka siirsi kerput pois, yritti Tauno vielä kerppujen suojissa kujerrella kanoille.

Seuraavana päivänä Elsa jäi iltapäivällä munintapesään. Illalla se kuitenkin sai tarpeekseen ja halusi muiden seuraan. Seuraavana aamuna pesässä olivatkin Regina ja Elsa yhdessä. Mutta iltapäivällä pesässä oli vain Regina. 


Elsa oli orrella siivet levällään.


Vieläkään ei Akka ollut varma, mitä tässä oli tapahtumassa. Mutta seuraavana aamuna Akka laski munat pesässä ja sai huiman luvun: 14 kpl! Se tarkoitti sitä, että Emmi ja Ansakin olivat alkaneet munia uudelleen. Akka otti kaksi Siirin munaa pois, merkkasi muut ja jakoi kuusi munaa molempiin pesiin. Sitten hän otti Elsan orrelta ja laittoi siihen toiseen pesään. Nyt on Koivurinteellä taas kaksi hautojaa ja kummallakin kuusi munaa allaan. Elokuun alussa siis on taas tipuja tulossa. Mihin ihmeeseen näiden tipujen kanssa oikein joutuu? Muniahan noista kanoista piti saada.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin voin. Muutenhan ne joutuu pistämään pataan syksyllä. Montako laitetaan Ruusukumpuun? ;)

   Poista
 2. Täytyy sanoa rakennusvastaavalle, että pystyttää meille sen talvikanalan. Mihin muuten tosiaan joudut tipujen kanssa! Toivotaan tällä kertaa kukkotipuja, niin ei ole epäselvyyttä heidän tulevaisuudensuunnitelmistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukot joutuisivatkin kyllä pataan syksyllä, mutta eihän noita kanoja millään voi syödä.

   Poista
 3. Meillä olen antanut hautoa vain yhden satsin, kun en saa kanoille talveksi kuitenkaan hoitopaikkaa. Eli nostan hautojan ronskisti pois aina kun huomaan ja välillä olen pannut rouvan eristykseen muutamaksi tunniksi. Tämä viimeksimainittu on auttanut aika hyvin! Meidän Allikin olisi hautonut useamman satsin viime kesänä, mutta kyllä se sitten vihdoin alkoi muniakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en taaskaan millään raaskinut, kun ne olivat niin suloisia hautomiskuumeessaan. Tietysti voisi katsoa, ettei niitä munia ole liikaa alla.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.