lauantai 5. heinäkuuta 2014

Taas rapataan

Nyt se taas alkoi: remontointi. Tällä kertaa vuorossa ovat tekemättä jääneet rappaukset ja sen jälkeen pönttöuunin muuraus. Ja muurari on tekemässä, mutta ei se sama, joka oli aiemmin. Mutta kyllä se on muurari kuin muurari, joka tekee pahaa jälkeä, muualle paitsi itse siihen muurauskohteeseen. Kun Akka meni yläkertaan katsomaan, näky oli kyllä aika kauhea. Portaat kun on mennyt ylös, aukeaa oikealle ovi makuuhuoneeseen. Ensimmäinen näky on tällainen.


Kun käännytään ovelta vasemmalle, näkyy uusi piippu ja sen vasemmalla puolella entinen oviaukko, joka uuden piipun myötä kävi liian pieneksi. Tähän asti siinä on ollut tuo muovi suojana ja väliseinänä.


Ullakon puolelta katsottuna näkyy uutta rappausta piipun kyljessä ja siellä taustalla se makuuhuone, jos sitä nyt voi sellaiseksi enää kutsuakaan.


Kauempaa katsottuna samaan suuntaan näkyy, miten piippu sijoittuu aika keskelle vinttiä. Tästä tilasta on tulossa joskus huone.


Vasen puoli näyttää tältä. Uusi oviaukko on kai tehtävä tulevaisuudessa tälle puolelle.


Peräkamarin nurkkaakin on jo ehditty rapata. Kohta saa aloittaa pönttöuunin muuraamisen takaisin.


Kun nyt makuuhuone muuttui työmaaksi, piti miettiä taas uusi nukkumapaikka. Mutta nythän oli helppoa päättää, mihin yöksi päänsä kallistaisi. Tai Akan kyllä piti tehdä pieniä toimenpiteitä ennen sitä. Siniraitaisten verhojen tilalle Akka ompeli edellisen talon kuistin verhoista uudet verhot vaunuun. Jotenkin tuonne sopi paremmin punainen. Kun vielä jossain vaiheessa ehtisi maalata koko sisuksen harmaalla ja valkoisella. Sitten se on ihan täydellinen.


Ei ainakaan kylmä tule illalla, kun aurinko on paistanut koko iltapäivän vaunun kylkeen. On se kyllä hyvä, ettei ainakaan palele. Eihän lämmin luita riko. =)


6 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.